viernes, 18 de noviembre de 2011

Sitges, contra la violència de gènere





L’Ajuntament de Sitges en col·laboració amb col·lectius i associacions de la vila organitza un ampli ventall d’activitats per commemorar el Dia Internacional contra la violència de gènere.



El Cap de la Vila és l'escenari escollit per commemorar el Dia Internacional contra la Violència de Gènere, el proper 25 de novembre. A partir de les 16.30 en aquest mateix emplaçament s'instal·larà un estand informatiu del Centre Sitges Dona i, a les 19.00 hores, s'iniciarà l'acte institucional que inclourà activitats, actuacions i la lectura del manifest a càrrec del Regidor de Benestar i Família de l'Ajuntament de Sitges, Marc Martínez.
Les activitats continuaran a la parròquia de Sant Bartomeu i Santa Tecla amb un homenatge a les dones que han perdut la vida per casos de violència de gènere, a càrrec de la soprano Thaïs Kant, qui interpretarà “Ave Maria” de Gounod. L'activitat està organitzada per l'Associació Cultural en Do Major qui també impulsa un Cinefòrum amb la pel•lícula “Heroïnes: Vèncer la por” previst per al 26 de novembre a les 19.00 hores al Casal de la Gent Gran Pau Casals.
La lluita contra la violència de gènere és fomenta principalment a partir de l'educació. Per aquest motiu, l'Ajuntament ofereix al llarg de tot l'any als instituts IES Benaprès, Vinyet i Escola Pia de Sitges el taller “Ens estimem?” per orientar els alumnes de 3r, 4rt i 1er de batxillerat sobre aspectes relacionats amb el respecte, la igualtat o la sexualitat.
Paral·lelament, des de la Regidoria de Benestar i Família s'ha organitzat el Cicle Entre Dones, que s'organitza conjuntament amb la Societat Recreativa El Retiro. La finalitat és obrir espais de debat i de reflexió al voltant de la situació de les dones a la societat actual, de les seves necessitats i de les seves aspiracions.

Una sèrie de conferències mensuals, l'últim dijous de cada mes, formen el programa que començarà el 24 de novembre a les 19.00 hores amb la psicòloga i tallerista als IES de Sitges, Eva Montes, amb la conferència “Com podem prevenir la violència de gènere?”. El cicle posarà el punt i final el més de maig. Durant aquest temps s'abordaran diferents qüestions de la vida quotidiana relacionades amb les dones.

Consulteu els programes

No hay comentarios: