viernes, 25 de noviembre de 2011

'S'ha instal·lat com a mantra que acomiadar és car i no és cert'

Francesc Rica (UGT) analitza la situació de Venca i Prysmian, les conseqüències dels canvis de governs i la previsió sobre l'economia per a l'any 2012


COMARQUES | REDACCIÓ | 23/11/2011

El secretari d'UGT al Garraf, Alt Penedès i Anoia creu que s'ha instal·lat a la societat espanyola i catalana un 'mantra' que diu que acomiadar és molt car, però és una afirmació que nega categòricament recordant que 'acomiadar és gratuït per a aquells empresaris que tenen raó en la rescissió del contracte'.

Rica ha explicat que ens els propers dies es farà efectiu l'acomiadament de 86 treballadors de l'empresa vilanovina Venca, després que el comité arribés un acord amb la direcció de la companyia per millorar les condicions dels acomiadaments i aconseguir uns avantatges socials per als afectats, com ara, la prioritat en futures ampliacions de plantilla. Els treballadors de Venca tenen temps fins aquest divendres per acollir-se voluntàriament a l'ERO, una opció que ja han triat 25 empleats.

En el cas de Prysmian, Rica es mostra preocupat per la inestabilitat sindical de l'empresa i la repercussió que pugui tenir aquest fet en les condicions laborals dels treballadors de l'empresa vilanovina, que es troba en ple procés d'aprovació d'un ERO temporal que afectaria a tota la plantilla.

Per la seva part, Francesc Rica alerta de les conseqüència de l'arribada de partits de dretes als governs espanyol i català i pronostica una recuperació dels pèssims índexs d'atur de la zona per al segon semestre de 2012.




http://www.vilanovadigital.com/espais/actualitat/article.asp?IdArticulo=33875

No hay comentarios: