jueves, 22 de septiembre de 2011

Pedalada de Sitges 2011


Descripció

Pedalada a Sitges en el marc de la Setmana de la Mobilitat Sostenible i Segura.
La sortida es farà des del passeig de la Ribera a les 10.00 hores a l'alçada de l'estàtua del Greco on els ciclistes enfilaran cap a l'Avinguda Sofia, passant pel santuari del Vinyet, i fins arribar als jardins del Terramar, on s'oferirà un punt d'avituallament amb begudes i una revisió tècnica de bicicletes; engreixament de cadenes, pressió de pneumàtics, per gentilesa de Sitges Outdoor. A continuació s'iniciarà la tornada pel passeig fins a arribar novament al punt de sortida, on es sortejarà una bicicleta, per gentilesa Motos Viñola. Les inscripcions es poden formalitzar a l'OAC, a través del tel. 010.

Dates i lloc

Proper acte: 25/09/2011 10:00h
Passeig de la Ribera
Aquest acte es realitza a la via pública


Més informació

La Pedalada 2011 s'emmarca en la Setmana de la Mobilitat Sostenible i Segura. Els objectius principals de la campanya són: 
  • Estimular un comportament ciutadà, en relació amb l'ús del vehicle, compatible amb el desenvolupament urbà sostenible, en particular amb la protecció de la qualitat de l'aire, la prevenció d'emissió de gasos que provoquen l'efecte hivernacle i el consum racional dels recursos energètics.
  • Sensibilitzar la ciutadania sobre els impactes ambientals del transport i informar sobre les seves diferents modalitats.
    Impulsar l'ús dels mitjans de transport sostenibles i, en particular, el transport públic, la bicicleta, la mobilitat a peu i els vehicles elèctrics.
  • Potenciar un retrobament de la ciutadania amb la ciutat, la seva gent i el seu patrimoni cultural, en un entorn saludable i relaxant.
  • Reflexionar sobre com afecta a la nostra salut l'ús del transport motoritzat. Per una banda, la contaminació atmosfèrica i la congestió que generen tenen un impacte negatiu sobre els sistemes respiratori i cardiovascular. Per una altra, propicien el sedentarisme i la inactivitat física. Agafar el transport públic col·lectiu per anar a la feina, moure's en bicicleta per la ciutat o caminar poden ser importants beneficis per a la salut.

Observacions

Inscripcions a l'OAC. En cas de pluja l’activitat quedarà anul·lada. Amb el suport de Motos Viñola, Toyota i Sitges Outdoor.


No hay comentarios: