viernes, 23 de septiembre de 2011

Acord al Consorci per aplicar les retallades sanitàries

COMARQUES | REDACCIÓ | 22/09/2011

Els treballadors dels hospitals del Garraf han pactat la supressió de la retribució variable i la presentació d'un ERO temporal i voluntari. El departament destinarà 3,6 milions d'euros menys al Consorci Sanitari


Els representants dels treballadors i la direcció del Consorci Sanitari del Garraf han arribat a un acord per aplicar les retallades pressupostàries de la Generalitat, que afectaran les condicions laborals de la plantilla, formada per uns 1.100 empleats.

Les bases de l'acord passen per la presentació d'un Expedient de Regulació de l'Ocupació (ERO), voluntari, temporal i amb vigència des d'ara i fins a final d'any, i per la supressió dels complements per objectius (DPO) que reben els treballadors, una retribució variable. En aquest cas, el compromís de la direcció és que es recuperaran si el Consorci té bons resultats en els propers tres anys.

Els representants dels treballadors a la comissió negociadora del Consorci han explicat que divendres passat es va tancar el procés de negociació i que l'acord ha rebut aquesta setmana el suport de les assemblees de treballadors. En aquest sentit, han defensat que es tracta d'un acord que manté les garanties del conveni col·lectiu i que no representarà l'acomiadament de ningú de la plantilla.

 Igualment, han recordat la pèrdua del poder adquisitiu que està patint el col·lectiu, que manté les taules salarials de 2008, a les que s'han aplicat darrerament una reducció del 5%.

Les noves condicions laborals són fruit de l'anunciada retallada dels pressupostos que destina la Generalitat als serveis sanitaris. En el cas del Garraf, el govern de la Generalitat destinarà un 6,7% menys d'ingressos, el que representa 3,6 milions d'euros. Així, a més del tancament dels quiròfans a l'estiu durant un període més llarg de l'habitual i l'eliminació de llits, la retallada també afecta a les condicions laborals de la plantilla.


       
 VD. Comissió negociadora del Consorci Sanitari del GarrafValoracions de la direcció del Consorci               


Per la seva part, l'alcaldessa de Vilanova i la Geltrú, Neus Lloveras, ha elogiat la manera com s'ha desenvolupat aquesta negociació, així com la predisposició i l'esforç tant per part dels treballadors com de la direcció: "Vull agrair a tots els que han pres part en aquest procés de negociació la seva bona voluntat i entesa a l'hora d'arribar a un acord que permetrà garantir la viabilitat econòmica de Consorci, minimitzar l'impacte en la ocupabilitat i assegurar la qualitat assistencial dels usuaris".

En el mateix sentit, el gerent del Consorci Sanitari del Garraf, Josep Lluís Ibáñez, ha recordat els mesos de treball i negociació que han fet falta per arribar a aquest acord, que ha anat acompanyat d'un treball complementari per posar en funcionament altres mesures d'estalvi: "Durant els darrers dos mesos s'ha treballat per implantar noves mesures i accions que suposin un estalvi econòmic i més eficiència en el servei, mesures que en tot moment han estat consensuades amb els representants dels treballadors".

Com a mesures complementàries que recull l'acord hi ha la creació d'una comissió de seguiment, integrada per membres de la Direcció i la representació legal dels treballadors del Consorci Sanitari del Garraf, que té com a objectiu fer el seguiment pressupostari, proposar i analitzar noves accions de millora i eficiència, i fer el seguiment i control de les mesures recollides al pla d'ajustos.


http://www.vilanovadigital.com/espais/actualitat/article.asp?IdArticulo=33120


No hay comentarios: