sábado, 3 de septiembre de 2011

Educació secundària, també a l'escola d'adults - Sant Pere de Ribes

El Centre de Formació d’Adults rep el reconeixement oficial per concedir el Graduat en Educació Secundària Obligatòria


SANT PERE DE RIBES | REDACCIÓ | 02/08/2011            
Vilanova Digital                        
                                                                                                                
L’ensenyament de Graduat en Educació Secundària Obligatòria es podrà cursar de forma oficial a l’Escola Municipal de Formació d’Adults de Sant Pere de Ribes a partir del proper curs 2011-2012, ja que ha estat reconegut pel Departament d’Ensenyament de la Generalitat de Catalunya.



L’oficialitat permetrà avaluar directament a l’alumnat en el mateix centre, permetent així una formació de més qualitat i proximitat per a les persones usuàries. Aquest ensenyament és molt important en aquest moments de forta recessió econòmica, doncs s’ha convertit en un requisit mínim per accedir al món laboral, i poder seguir estudiant altres ensenyaments postobligatoris, com són els cicles formatius de grau mig i batxillerat.

L’escola d’adults va néixer als anys 90 per oferir ensenyaments inicials, Cicles d’Educació Instrumental i Graduat Escolar. Actualment, a més del Graduat en ESO, té reconeguts els Ensenyaments Inicials, que formen a l’alumnat en coneixements bàsics de català, castellà, informàtica i anglès, i el Cicle Instrumental, amb una formació bàsica necessària per incorporar-se en estudis posteriors. El Centre de Formació d’Adults també fa l’acompanyament i suport als alumnes matriculats als diferents cursos de l’Institut Obert de Catalunya (IOC) i ajuda en la preparació per la prova d’accés a cicles formatius de grau superior i d’ingrés a la Universitat per a majors de 25 anys.

El nombre d’inscripcions ha crescut de forma exponencial en els últims anys. Així, durant el curs 2010-2011 l’escola ha tingut 1064 alumnes, 154 més que l’any anterior i 672 més que l’any 2005. Actualment al centre hi imparteixen classes 5 professors llicenciats i disposa de suport tècnic municipal en temes d’administració i gestió.
L’oferta formativa es distribueix en els dos centres de l’escola, un a Ribes a Can Puig, carrer Major 110, i l’altre a les Roquetes, al carrer Antoni Gaudí 9-11, al costat del Centre Cívic. Als dos nuclis es disposa de tres aules per cada centre, una d’elles dotada amb una trentena d’ordinadors i dos projectors, a més de les sales polivalents.              


http://www.vilanovadigital.com/espais/actualitat/article.asp?idarticulo=32728

No hay comentarios: