jueves, 1 de septiembre de 2011

EL PSC demana responsabilitat al govern municipal davant la manipulació de les dades del deute de l’Ajuntament


El govern confon a la ciutadania i desprestigia la institució i la ciutat


El PSC de Vilanova i la Geltrú ha volgut rebatre les declaracions del govern municipal sobre la xifra del deute municipal. Juan Luis Ruiz, regidor de l’Ajuntament, acompanyat d’Albert Sanabra (regidor d’Hisenda 2003-2011) i Gerard Llobet (membre del Consell d’administració de PIVSAM) han comparegut per a denunciar la falsedat de les xifres de deute que s’ha explicat, i que tenen un objectiu clar: desprestigiar l’anterior govern; crear alarmisme, confusió i desconfiança entre la ciutadania, els treballadors municipals i els proveïdors; i poder dur a terme l’agenda oculta de CiU que passa per retallar els serveis públics de l’Ajuntament, acomiadar treballadors públics, de les empreses i organismes locals i de les empreses concessionàries de serveis (neteja, jardineria, etc...).





És fals que l’endeutament sigui la xifra que ha donat el govern, a més, ells mateixos ho saben i menteixen. L’Ajuntament té un deute al voltant del 80% del seu pressupost, quan el límit que es marca legalment és del 110%, clarament per sota de la mitjana de Catalunya.
Les xifres del deute reconegut de l’Ajuntament ascendeixen al voltant de 60 milions d’euros, que és la xifra dels crèdits a curt i llarg termini i que és la reconeguda al propi pressupost, fins al punt que l’actual regidor d’Hisenda assegurava aquesta xifra la setmana passada. A aquesta xifra, el govern ha volgut manipular la informació sumant i barrejant conceptes que no tenen res a veure amb aquest deute, com les factures als proveïdors, entre d’altres. Albert Sanabra ha explicat que totes les xifres eren conegudes i són les que es van explicar al nou govern un cop va prendre possessió.
Amb aquesta manipulació i falsejant la informació, el govern ha generat, a més, un desprestigi de forma irresponsable de la institució i de la ciutat a tot el país, amb una actitud sense precedents i amb una manca de respecte i deslleialtat cap als grups municipals i cap al conjunt dels treballadors municipals i els seus representants, ja que fins al moment, ningú els ha explicat res, assabentant-se tothom pels mitjans de comunicació.
Des del PSC s’ha manifestat que mai en els darrers 12 anys en que ha tingut responsabilitats de govern, s’ha actuat amb aquesta greu deslleialtat, opacitat, ocultisme com la que ha practicat aquest govern els darrers 3 mesos.
L’empresa municipal PIVSAM

Pel que fa a PIVSAM, el govern ha actuat de nou de forma poc transparent, convocant un Consell el dia abans dels venciments dels pagaments amb una empresa, sense haver informat als consellers i sense marge de maniobra, tot i que el govern era coneixedor un mes abans de que es produís aquesta situació.
Així, esperaven portar directament l’empresa municipal a un concurs de creditors; finalment, pels acords presos i forçats des de grups de l’oposició, el consell d’administració va aprovar fer una comunicació prèvia al concurs i instar al govern a seure amb l’empresa a negociar un nou calendari de pagaments. El govern per tant, haurà de negociar i a més, incorporar a les reunions a membres dels grups de la oposició. Tot i això, el govern ha demostrat el poc interès a arribar a cap acord.
L’objectiu del govern és liquidar PIVSAM fins al punt que ha explicat, fora del Consell d’Administració, la voluntat d’acomiadar tota la plantilla excepte dos treballadors dels quals ja ha donat els noms, un fet que no van donar a conèixer al Consell ni a la representació dels treballadors. Aquesta manca de transparència es produeix de nou convocant la reunió el mes d’agost, sense que s’assabenti de tot això ni el gerent de l’empresa, ni el representant dels treballadors, com tampoc el secretari titular del Consell, a més de comparèixer amb un assessor extern expert en liquidar empreses, que no està contractat fins al moment.
El PSC ha explicat que l’Ajuntament estava en disposició de transferir a PIVSAM un pagament d’1,5 milions d’euros per a fer front als venciments i negociar amb l’empresa, per això no ens creiem les paraules del regidor d’Hisenda de que no hi ha intenció de negociar per part de l’empresa Tau Icesa. Amb aquesta operació es vol desprestigiar PIVSAM i els treballadors i procedir a la seva liquidació. El PSC demana responsabilitat al govern, i l’insta a renegociar els calendaris de pagaments i convocar a tots els grups municipals per a parlar del futur de l’empresa municipal, analitzant noves línies de negoci i vetllant pels llocs de treball.
Des del PSC es vol manifestar la irresponsabilitat i l’actuació deslleial que ha tingut el govern municipal amb tots els partits de l’oposició amb qüestions importants per a la ciutat i amb una actitud sense precedents, generant una imatge vergonyosa, ja que tots els grups s’han assabentat de les informacions per la premsa local i nacional abans que la presentació i el debat de cap proposta en una Comissió amb tots els grups polítics.

No hay comentarios: