sábado, 3 de marzo de 2012

Sitges impulsa una campanya 2.0 per recollir idees en matèria d’igualtat

01/03/2012
La iniciativa s’emmarca en els actes de celebració del 8 de març, Dia Internacional de la Dona. La campanya servirà perquè els ciutadans puguin fer arribar les seves propostes i reptes en matèria d’igualtat.


La Regidoria de Benestar i Família de l'Ajuntament de Sitges impulsa la campanya Per la igualtat dona- home, explica'ns el teu repte!, amb motiu del Dia Internacional de la Dona que se celebra el 8 de març. La iniciativa integra una sèrie de propostes que consistiran en tallers a l'escola Miquel Trillo i als IES de Sitges, i amb el proper Entre Dones, A Sitges compartim el temps!.

La novetat més important de la campanya serà la proposta 2.0 que servirà a la ciutadania per expressar quin és el seu repte en matèria d'igualtat. A través del correu electrònic i de les xarxes socials on l'Ajuntament és present, Facebook i Twitter amb l'etiqueta #reptexlaigualtatsitges, es podran enviar les propostes mitjançant les quals es recullen noves idees i incrementar la participació ciutadana.
L'objectiu de la iniciativa que comença avui i finalitzarà l'11 de març és poder fer un treballar en base als suggeriments que es proposin a través de les xarxes socials. Quan finalitzi el termini de publicació, es recolliran totes les propostes i s'agruparan segons àmbits temàtics. En el marc de la Comissió de Participació d'Igualtat, es debatran les idees proposades per les persones que participin i, d'aquestes, les que s'adeqüin als objectius es podran incorporar als projectes del Pla Local d'Igualtat.
També en el marc d'activitats incloses amb motiu del Dia Internacional de la Dona, el divendres 16 de març, es farà el col·loqui A la feina, al mateix nivell! Trencant estereotips. L'activitat servirà per reflexionar sobre els estereotips de gènere en determinats sectors professionals i com aquests poden repercutir en la remuneració i en el valor social de les dones en el seu lloc de feina. Però també es pot donar el cas contrari: homes que desenvolupen professions feminitzades com poden ser l'educació, la infermeria, la neteja o la confecció tèxtil. “L'objectiu tant dels actes programats amb motiu del Dia Internacional de la Dona com de la taula rodona és, més enllà de l'anàlisi de la situació actual, reflexionar sobre quins són els avantatges que proporciona trencar amb aquests estereotips i aconseguir una societat més igualitària”, explica Marc Martínez, regidor de Benestar i Família.
Durant la presentació de la taula rodona, el mateix regidor llegirà alguns dels reptes recollits durant la campanya virtual #reptexlaigualtatsitges per tal de debatre'ls amb els assistents. Les idees també es podran consultar al web municipal, www.sitges.cat, a les xarxes socials i a l'Eco de Sitges.

Reunió de la Xarxa d'Actuació Integral contra la Violència de Gènere
El jutge del Jutjat de Violència sobre la Dona de Vilanova i la Geltrú, David Cabrera, s'ha reunit aquest dimecres amb els professionals que formen part de la Xarxa d'Actuació Integral contra la Violència de Gènere de Sitges a l'auditori de l'Edifici Miramar.
El magistrat ha donat a conèixer el procediment que segueixen els casos de violència de gènere i ha assegurat que “el 80% dels judicis en aquesta matèria són ràpids, perquè suposen delictes en l'àmbit de la llar i els testimonis, en cas que n'hi hagi, són fàcilment localitzables”. Cabrera també ha resolt els dubtes legals sobre les actuacions que han d'emprendre els professionals que detecten situacions de violència de gènere i s'ha referit a exemples concrets en els que és recomanable que els serveis públics interposin denúncies d'ofici. La sessió ha servit també per parlar sobre afectats indirectes com els fills o sobre els criteris que se segueixen per determinar ordres d'allunyament, entre altres.
A Sitges la Xarxa d'Actuació Integral està liderada per la Regidoria de Benestar i Família, i en concret pel servei Sitges Dona, i està formada per cossos de seguretat, professionals sanitaris, professionals socials, Nivell 10, Creu Roja, Càrites Ajuda Fraterna, i recentment, l'associació Sitges Gay Link, pels casos de violència de gènere en parelles homosexuals. La Xarxa funciona des de 2006 i actua tant de forma preventiva com en l'abordatge un cop s'ha produït una situació de violència.
Amb la voluntat de millorar el seu protocol, aquesta setmana, la Generalitat de Catalunya va presentar un nou model d'abordatge policial contra la violència de gènere que suposa una millora en les tasques de seguiment, protecció i atenció que realitzen els agents dels grups d'atenció a la víctima (GAV) de Mossos d'Esquadra.  Després d'uns mesos d'experiència pilot a la comissaria de l'Hospitalet de Llobregat, el nou model s'aplicarà de forma gradual a la Regió Policial Metropolitana Sud, en la que es troba Sitges, fins que estigui totalment implementat el 2013.

http://www.sitges.cat/jsp/noticies/detall.jsp?id=21679969

No hay comentarios: