martes, 20 de marzo de 2012

SILECOM Garraf, 9 anys treballant per la integració laboral dels discapacitats


Durant l’any 2011, el SILECOM Garraf va aconseguir un total 38 contractes nous a persones amb discapacitat i es van realitzar un total de 117 entrevistes d’orientació 

COMARQUES | REDACCIÓ | 19/03/2012 
El SILECOM Garraf és un dels 11 Serveis d’Integració Laboral que la Fundació ECOM té repartits pel territori català i que treballen per afavorir la incorporació al mercat ordinari de treball de les persones amb discapacitat. L’activitat d’ECOM en l’àmbit de la inserció laboral va començar el 1992, i concretament a la comarca del Garraf l’any 2002. 

Els SILECOM actuen, d’una banda, amb la persona amb discapacitat, donant-li suport i acompanyant-la en el procés de cerca de feina; i, de l’altra, amb l’empresariat, per sensibilitzar-lo sobre la importància d’inserir laboralment les persones amb discapacitat i informar-lo sobre els tipus de contractes i possibles adaptacions al lloc de treball.

Els Serveis d’Integració Laboral d’ECOM (SILECOM) són un servei gratuït tant per a les persones amb discapacitat com per a les empreses. Estan finançats pels Departament d’Empresa i Ocupació, per la Fundació ONCE i pels Ajuntaments i/o Consells Comarcals on estan situats.
Durant el 2011, els SILECOM van formalitzar 506 contractes nous a persones amb discapacitat en empreses ordinàries i 335 en empreses protegides. Els equips dels SIL van entrevistar i valorar un total de 1.722 persones amb discapacitat i van visitar 423 empreses per informar-les sobre la inserció laboral de les persones amb discapacitat.
La Fundació ECOM, constituïda el 2007, forma part del moviment associatiu ECOM, nascut fa 41 anys amb l’objectiu d’aglutinar els esforços de les entitats de persones amb discapacitat física. Actualment ECOM aplega més de 180 associacions de discapacitat física a tot l’Estat, 140 de les quals són de Catalunya. La seva raó de ser és la defensa de l’exercici dels drets de les persones amb discapacitat física i la millora de la seva qualitat de vida així com el foment de la seva autonomia personal i la seva plena participació a la societat.

Dades d’inserció del SILECOM Garraf el 2011
A la comarca del Garraf hi ha actualment un total de 6.395 persones reconegudes legalment com a persones amb discapacitat (font: IDESCAT 2010), de les quals un 48% són homes i un 52 % són dones. Des de 1998, aquesta xifra ha augmentat en 3.825 persones.
El SILECOM Garraf, en col·laboració amb el Consell Comarcal del Garraf, actua des de fa pràcticament deu anys per oferir suport i recursos a les persones amb discapacitat de la comarca, bàsicament perquè aquelles persones que ho volen puguin incorporar-se al món del treball, en funció del seu perfil professional i les seves competències i preferències. Així mateix, duen a terme un tasca de prospecció de l’empresariat en el territori per tal de sensibilitzar-lo sobre la importància d’incorporar a les seves plantilles persones amb discapacitat, i sobre les capacitats d’aquest col·lectiu.
Durant l’any 2011, el SILECOM Garraf va aconseguir un total 38 contractes nous a persones amb discapacitat i es van realitzar un total de 117 entrevistes d’orientació i valoració a persones amb discapacitat interessades en aconseguir una feina o millorar la seva ocupació.
http://www.vilanovadigital.com/espais/actualitat/article.asp?IdArticulo=35139


No hay comentarios: