sábado, 3 de marzo de 2012

Institucions, empresaris i sindicats avalen els 'Acords per al desenvolupament econòmic del Garraf'


Els acords es van presentar ahir a l’edifici Neàpolis de Vilanova i la Geltrú davant un centenar de representants de la classe política, empresaris i agents socials.
L'acte de signatura i anunci dels 'Acords per al desenvolupament econòmic del Garraf' va comptar amb una alta representació d'institucions, empreses i organitzacions de la comarca. Els sis alcaldes del Garraf, el president del Consell Comarcal, els presidents de l'ADEG i de la delegació de la Cambra de Comerç de Barcelona, i els secretaris generals comarcals d'UGT i CCOO van signar el document, que té com a objectiu contribuir a la reactivació econòmica a mig i llarg termini i afavorir la creació d'ocupació.
Els 'Acords per al desenvolupament econòmic del Garraf' contenen dotze punts, que detallen actuacions i iniciatives, tant de caràcter general com específiques: entorn territorial, l'urbanisme com a eina de planificació del sòl, la protecció del medi ambient i el medi rural, energia i desenvolupament sostenible, les infraestructures i la mobilitat sostenible, la competitivitat dels sectors madurs, potenciar els sectors emergents (TIC, eficiència energètica i energies renovables, atenció a les persones, serveis a les empreses i activitats relacionades amb el mar), l'emprenedoria, l'educació com a base del desenvolupament humà, la capacitació i la formació professional, els estudis universitaris i el talent del Garraf. Amb la signatura inicial de les onze institucions que integren el consell plenari de Node Garraf, els acords ara s'obren a l'adhesió de les empreses i les entitats de la comarca.
Els acords presentats ahir constitueixen el primer resultat visible de Node Garraf, la primera agència de desenvolupament mixt (sectors públic i privat) de les comarques de Barcelona. L'acte va ser obert pel president rotatori de Node Garraf i alcalde de Sant Pere de Ribes, Josep Antoni Blanco, que va ressaltar que “és temps de deixar enrere les polítiques de campanar i unir esforços en el desenvolupament de la comarca”.

Manel Milà, conseller delegat de l'agència, va subratllar que el nou organisme “ha de ser un suport a les empreses i al conjunt de l'activitat econòmica: Node Garraf està per a compartir i col·laborar per a competir millor”. El director de l'agència, Rafel Florenciano, per la seva part, va exposar els acords i els va contextualitzar en la situació actual del territori tant econòmicament com estratègica.
Al seu torn, el coordinador de Desenvolupament Econòmic i Ocupació de la Diputació de Barcelona, Alejo Trullàs, va ressaltar que “Node Garraf, en tant que primera agència mixta comarcal de la província, pot constituir un exemple per a altres iniciatives similars”.

L'alcaldessa de Vilanova, Neus Lloveras, va afirmar que “quan fa un any varem conèixer el projecte de Node es van despertar algunes incògnites davant la possibilitat que esdevingués una altra iniciativa fallida com tantes, però no ha estat així, ja que les conclusions i les línies de treball han estat un bon punt de partida i ens esperancen que es pot treballar plegats”.

L'acte va comptar amb la intervenció del reconegut periodista Francesc Escribano, que va clamar per a que “deixem de tenir por, sapiguem lluitar, sofrir i vèncer, com van fer els nostres avis i pares, i trobem els lideratges necessaris per a tirar endavant”.
02/03/2012

No hay comentarios: