viernes, 10 de febrero de 2012

Sant Pere de Ribes - Arrenca la festa major de Santa Eulàlia






El gruix de la celebració es durà a terme durant el cap de setmana

SANT PERE DE RIBES | REDACCIÓ | 09/02/2012

Aquest dimecres començat oficialment la festa major de les Roquetes amb l’acte de presentació de la separata de Santa Eulàlia 2012, a càrrec del seu autor, Carlos Real Lavado. Com ja s’havia fet en d’altres ocasions, la separata d’enguany és la publicació d’un treball de recerca d’un alumne de l’institut Alexandre Galí de les Roquetes i en aquesta ocasió versa sobre “Discapacitats i societat”. Pel que fa a la portada del programa, ha estat realitzada pel fotògraf local Joan Ars.


Els plats forts de la celebració arribaran el cap de setmana següent. El dissabte 11, a les 11 del matí es donarà inici, des de la plaça Ramon Mir, al Cercavila de Festa Major que recorrerà els principals carrers del nucli fins a arribar a la plaça de la Vinya d’en Petaca, on al voltant de les 12 del migdia es farà l’Exhibició de Balls Populars. Ja a partir de la tarda, el Centre Cívic l’Espai acollirà un ball infantil de mantons (a les 17 hores) i el selecte ball de mantons i ball de festa major (a les 23:30h), que es farà conjuntament donada la proximitat i coincidència de dates amb les festes de carnaval, com ha passat en d’altres anys. 


Pel que fa al diumenge 12, a les 8 del matí les matinades gralleres (que anys anteriors havien estat timbaleres) despertaran al poble per anar, a 2/4 de 11, a l’Ofici que tradicionalment es fa a la parròquia de la patrona el dia de la seva onomàstica. Després de la missa concelebrada (a les 11 hores) i de l’ofrena floral a Santa Eulalia, es durà a terme el cercavila corresponent a la sortida d’ofici que ha de portar a tots els balls populars, bestiari i entremesos del folklore popular a la plaça de la Vinya d’en Petaca, on faran una passada i on es llegiran els versos. En acabat, el punt final el posarà l’esclat de la traca de Festa Major.

De la mateixa manera que es va fer amb la Festa Major de Sant Pau de Ribes, la televisió comarcal (Canal Blau/Maricel Televisió) oferirà una programació especial en motiu de la celebració de la Festa Major de Santa Eulàlia de les Roquetes.

El diumenge 12, a partir de 2/4 d’1 del migdia, retransmetrà en directe la sortida d'ofici i la passada i els versos dels balls que es faran a la Vinya d'en Petaca (la repetició serà a les 18:30h i les 00:30h). Així mateix, durant tota la setmana del 6 al 10, el magazín Menú del dia es realitzarà en aquesta plaça.


http://www.vilanovadigital.com/espais/actualitat/article.asp?IdArticulo=34692

No hay comentarios: