lunes, 27 de febrero de 2012

La planta Biogàs Garraf supera l'auditoria mediambiental

La certificació compleix amb la Norma UNE-EN ISO14001 i amb la tercera revisió del reglament de Gestió Mediambiental i Programa d'Auditories ( EMAS III) de la Comunitat Europea

COMARQUES | REDACCIÓ | 26/02/2012

La planta de valorització energètica Biogàs Garraf, constituïda en un 50% per Enel Green Power Espanya i l'altre 50% per CLP Envirogás S.L., ha superat amb èxit l'auditoria de renovació del Sistema de Gestió del medi ambient, d'acord amb la Norma UNE–EN ISO14001 i la tercera revisió del reglament de Programa d'Auditories i Gestió del Medi ambient (EMAS III).


L'auditoria va ser portada a terme per l'empresa certificadora espanyola (AENOR). Durant aquesta auditoria, l'equip de AENOR va verificar, revisant els registres documentals i inspeccionant la planta, que les disposicions més actuals del reglament EMAS s'han implantat satisfactòriament en el sistema de gestió mediambiental de la instal•lació.
A la tercera revisió, el reglament EMAS aporta importants novetats orientades a promoure la participació de les organitzacions dins i fora de la Unió Europea, així com condicions específiques per les organitzacions de petites dimensions, una major implicació dels treballadors, una major atenció al compliment dels requisits legals i nous elements en l’avaluació dels resultats ambientals i de comunicació.


A l’informe final de l’auditoria s’ha posat de manifest com un punt fort de cerca contínua de la millora de l’eficiència energètica de la planta per part del personal, que treballa per a millorar els rendiments del procés generador i els consums existents de la instal•lació.
La planta de Biogàs Garraf és concessionària de la captació i valorització energètica del biogàs del Dipòsit Controlat de la Vall d'en Joan, un dels majors dipòsits d'Espanya. La planta té una capacitat superior a 12MW i genera més de 59 milions de kWH any a partir de més de 38 milions de Nm3 de biogàs.

http://www.vilanovadigital.com/espais/actualitat/article.asp?IdArticulo=34880


No hay comentarios: