viernes, 10 de febrero de 2012

El Carnaval de Sitges arrencarà Dijous Gras amb un nou format d’Arribo



Una de les principals novetats del Carnaval 2012 serà l’Arribo de Sa Majestat Carnestoltes del que s’ha encarregat aquest any la colla XisPun!.





Sitges celebrarà el Carnaval 2012 entre el 16 i el 22 de febrer. La festa més participativa del calendari mobilitzarà més de 2.500 persones distribuïdes en 50 carrosses que agrupen les entitats i colles de la vila.
El tret de sortida al Carnaval serà Dijous Gras amb l'Arribo de Sa Majestat Carnestoltes que es presenta amb un format totalment diferent, de la mà de la colla XisPun!. Enguany l'acte començarà a les cinc de la tarda i acabarà a les nou de la nit. Durant aquest temps i en grups es faran circuits continuats que sortiran de l'Edifici Miramar i acabaran a la Casa de la Vila on es desvetllarà la que és una de les principals incògnites del Carnaval, la identitat del Carnestoltes. La colla ha anomenat a l'Arribo el “Predicot Escenificat” en el que hi podrà participar tothom en freqüències d'entre 15 i 20 minuts.  La Reina del Carnaval es presentarà de la mà de la Colla Carnavàlia a les set de la tarda a la Fragata i posteriorment ho farà la Reina Infantil amb la colla Fantàstik Show. Tot seguit, es farà un recorregut que conduirà a les dues reines i a les respectives comitives fins al Cap de la Vila.
El regidor de Tradicions i Festes, Magí Almirall, ha donat a conèixer els principals actes i les novetats del Carnaval 2012 acompanyat del President de la Comissió de Carnaval i els responsables de l'organització de Sa Majestat Carnestoltes i la Reina del Carnaval. El Regidor ha recordat que “aquest any s'encarava el Carnaval d'una forma complicada econòmicament parlant, però s'ha posat fil a l'agulla i, tot i la reducció pressupostària i gràcies a l'esforç de les entitats i les colles, hem pogut fer front a la situació”.

El Carnaval es presenta amb una comissió renovada encapçalada per Isaac Bielsa. Un dels reptes als que ha hagut de fet front la Comissió, com ha destacat el seu President és “la disminució pressupostària d'un 20 % que hem pogut superar gràcies a l'enginy, l'esforç i l'exercici de responsabilitat que han fet les entitats”. “Aquest any passarà a la història com l'any dels canvis, però de ben segur, que gaudirem d'un gran Carnaval que farem arribar a tots els racons de la vila”.

Canvi d'horari
El canvis principals del Carnaval d'aquest any són l'avançament de l'inici de les rues, previst per les 19.30 hores per diumenge i dimarts, i la modificació en el tram final del recorregut, que evitarà que es trobin el principi i el final de les rues. La modificació horària també afectarà a les rues infantils que començaran a les 15.00 hores.

Carnaval 2.0
Una de les novetats més destacades per aquest Carnaval és l'aposta pel 2.0. Tothom que ho desitgi podrà seguir en directe els actes a través de diferents canals de comunicació.
Web municipal
El web municipal www.sitges.cat oferirà tota l'actualitat del Carnaval amb notícies i una galeria amb les millors imatges dels diferents actes de la festa. A través d'aquesta pàgina, es podran veure en directe els actes principals del Carnaval com l'Arribo, les rues de la Disbauxa i l'Extermini, o la rua Infantil de dimarts.
Facebook i Twitter
L'Ajuntament de Sitges utilitzarà les xarxes socials per a que tothom pugui seguir el Carnaval. Al Facebook es dedicarà un espai específic on es trobaran els principals actes d'interès de la festa. www.facebook.com/AjuntamentdeSitges.
Per difondre totes les notícies relacionades amb el Carnaval, l'Ajuntament ha creat també a Twitter el hashtag  #CarnavalSitges.
Foursquare
S'ha posat en funcionament la xarxa de geolocalització Foursquare, on els visitants que es trobin a Sitges durant els dies de Carnaval podran accedir a diferents localitzacions i informacions relacionades amb la festa. També podran identificar-se com a visitants del Carnaval i afegir comentaris o imatges. Amb aquest objectiu s'ha creat la llista Carnaval de Sitges 2012.

El Cartell

El disseny del cartell i del programa del Carnaval de Sitges 2012 ha anat a càrrec de XisPun!, que s'encarrega de l'organització del personatge Sa Majestat Carnestoltes. El cartell ensenya una fotografia d'un plateret pintat a mà per l'artista sitgetana Pilar Mena.  Tot i que la idea inicial era que a simple vista en el cartell s'identifiqués un plateret, la intenció dels artistes és que la interpretació vagi molt més enllà, perquè “hi ha qui veu un disc compacte o fins i tot un pit. Diferents elements que s'identifiquen en una mateixa imatge, per deixar el cartell obert a la imaginació i a la picantor de cada individu”.  La idea inicial de XisPun! era que el cartell fos rodó, però la decisió final va ser que cada persona se'l pogués retallar i, per aquesta raó, el plateret mostra al voltant uns punts de tall.
El programa del Carnaval 2012 també inclou retallables amb els que grans i petits podran vestir els personatges del Carnestoltes o fins i tot elaborar prismàtics per veure les rues i tarimes per tenir una visió millor d'actes com l'arribo.

Voluntaris

L'Ajuntament de Sitges, a través de la Regidoria de Tradicions i Festes, ha creat un equip de voluntaris per col·laborar en el desenvolupament i en l'organització de les festes de Sitges. La finalitat de la iniciativa és implicar els ciutadans i augmentar la seva participació en les festes com el Carnaval des d'una vessant diferent a l'habitual. Les persones que vulguin col·laborar amb diferents tasques per al desenvolupament del Carnaval ho poden fer a través dewww.sitges.cat i des de l'Oficina d'Atenció Ciutadana.


Més informació:
Web del Carnaval de Sitges 2012

No hay comentarios: