martes, 11 de julio de 2017

És bo per a tothom prendre 3 cafès al dia?

etselquemenges.cat


Avui ens assalta una notícia que segurament haurà creat un gran reforç positiu a tots aquells que sou amants del cafè, ja que parla dels beneficis que ens pot aportar aquesta beguda. 

Concretament, tracta d’un nou estudi que suggereix que tres cafès al dia redueixen la mortalitat entre un 8-18%. És un estudi que ens reafirma els possibles beneficis que ens pot aportar el cafè, però quines conclusions n’hem de treure? Hem de beure cafè per viure més anys?


No es pot negar que el cafè conté un gran nombre de polifenols amb un gran poder antioxidant i això fa que se li atribueixin molts beneficis en la prevenció de certes malalties com, per exemple, certs tipus de càncer o diabetis tipus II. A més, hi ha estudis que atorguen al cafè un paper neuroprotector, és a dir, que ajudar a reduir el risc de malalties com el Parkinson o l’Alzheimer. 

Per tant, en casos concrets, podria resultar interessant tenir-lo en compte en la nostra dieta.
No obstant, això vol dir que tots hauríem de prendre cafè? No, i menys si som sensibles als seus efectes.

Moltes persones consumeixen cafè perquè creuen que els aporta energia, però això no és ben bé així. El cafè no ens aporta energia sinó que actua de manera que inhibeix els senyals de cansament del cos. És a dir, bloqueja els sensors de cansament i fa que puguem estar més actius. 

Per tant, no estem posant més “gasolina” al nostre cos per funcionar, sinó que estem prement l’accelerador.

Informació rebuda per email

No hay comentarios: