martes, 11 de julio de 2017

Els beneficis del iogaEls beneficis del ioga

ioga
El ioga és una pràctica física, mental i espiritual que es va originar fa més de 6.000 anys a l'Índia i que té com a objectiu integrar el cos i la ment. La paraula ioga prové del sànscrit i significa "lligar junts", que cal interpretar com a unitat perquè simbolitza la unió del cos i la ment. Practicant-lo s’aconsegueix una sintonia perfecta entre el moviment i la respiració, de manera que deixen de ser dos ens diferents per convertir-se en un de sol. És una activitat transformadora molt potent que aconsegueix canvis profunds en la nostra salut física i mental.
El ioga és una disciplina que, mitjançant la realització d'asanes (postures físiques), pranayames (tècniques de control de l'energia vital) i meditació, aporta grans beneficis: garanteix la fermesa corporal, una ment equilibrada i un esperit obert, de manera que la seva pràctica s'ha anat expandint per tot el món. S'ha demostrat àmpliament que pot millorar la nostra qualitat de vida, no només físicament sinó també mental i espiritual.
El 2014, les Nacions Unides van proclamar el 21 de juny com el Dia Internacional del Ioga. El tema de la celebració de 2017, organitzada per la Missió Permanent de l'Índia, és "Ioga per a la salut". El tema vol posar en relleu el fet que el ioga pot contribuir de manera holística a aconseguir un equilibri entre la ment i el cos. A més, estan convençuts que difondre de manera més àmplia la informació relativa als avantatges de la pràctica del ioga seria beneficiós per a la salut de la població mundial.
ioga

Beneficis del ioga

A través d'exercicis físics i mentals, el ioga actua en l'àmbit de la salut corporal i en el de la salut psicològica. Les seves tècniques aconsegueixen bons resultats a l'hora de prevenir patologies com ara l'artritis i l'artrosi, el miocardi, el lumbago, l'asma i la bronquitis o el restrenyiment. Quant a l’aspecte mental, aconsegueix reduir l'ansietat i diversos desordres psíquics i afavoreix l'harmonia psicològica, cosa que permet resoldre els nostres conflictes interns.
Beneficis físics
 • Ens enforteix els ossos per mitjà de la pràctica de les diferents posicions i moviments (asanes).
 • Ens permet conciliar millor el son i ens ajuda a dormir més profundament cada nit.
 • Millora la flexibilitat, la postura i la mobilitat articular.
 • Ens protegeix el cor, ja que els exercicis redueixen la pressió arterial i alenteixen la freqüència cardíaca.
 • Ens millora la capacitat pulmonar mitjançant els exercicis de respiració profunda.
 • Té cura de la nostra silueta.
 • Millora la qualitat de les nostres relacions sexuals.
 • La combinació d'exercicis de ioga i meditació prevé malalties degeneratives i allarga la vida.
ioga
Beneficis mentals
 • Ens agilitza la ment i ajuda a combatre l'estrès, cosa que fomenta un estat de relaxació i tranquil·litat.
 • Fa que ens Millori el humor i ens proporciona una sensació de benestar i plaer gràcies a l'alliberament d'endorfines (l'hormona de la felicitat).
 • Augmenta la nostra capacitat de concentració.
 • Millora les nostres relacions personals.
 • Ens permet allunyar els pensaments negatius i centrar-nos a viure el present.
La pràctica del ioga és apta pràcticament per a qualsevol persona, però és important aprendre i realitzar les tècniques sota la supervisió d'un instructor. Tot i que està recomanat en la millora de diverses patologies (fins i tot persones amb limitacions físiques el poden practicar assegudes o estirades), davant de qualsevol problema de salut és aconsellable consultar primer amb un metge.
Publicado el 21-06-2017http://salutaprop.org/ca/blog/els-beneficis-del-ioga

No hay comentarios: