miércoles, 19 de abril de 2017

Els governs del PP i PSOE van desviar 11.200M€ destinats a Catalunya


directe!cat





                                                  Entre 2001 i 2013 els governs espanyols van incomplir els pressupostos de manera sistèmica


Eduard Fernández (@eduard_bcn) @meseconomia .- Més d’11.200 milions d’euros d’inversió en les infraestructures catalanes inclosos en els pressupostos generals de l’estat d’entre 2001 i 2013 mai van arribar a Catalunya, segons un anàlisis realitzat per Més Economia a partir de dades de la Generalitat de Catalunya. La xifra és una prova més del maltractament sistemàtic que rep Catalunya en termes d’inversió, i posa de manifest que, fins i tot si s’inclou en els comptes públics la nova promesa de Madrid d’invertir 4.200 milions d’euros en l’articulació del territori d’aquí a 2020, l’execució final pot resultar molt menor.

Aznar, Zapatero i Rajoy, van desviar 11.200M€ destinats  inversions a Catalunya
Aznar, Zapatero i Rajoy, van desviar 11.200M€ destinats inversions a Catalunya

Un de cada cinc euros pressupostats mai arriben a Catalunya

De fet, el grau d’execució d’inversions pressupostades pel Ministeri de Foment al Principat va ser del 82% entre 2004 i 2012, la qual cosa significa que quasi 1 de cada cinc euros pressupostats per Catalunya es van perdre pel camí. L’indicador se situa per sota de la mitjana autonòmica, del 87%, i és molt inferior al de regions com Aragó, on es van executar tots els projectes planificats, o Castella-la Manxa, on la inversió durant aquells anys va superar el pressupostat i es va situar en un 112%, segons dades de la Cambra de Comerç de Barcelona.


Excepció: Per evitar noves indemnitzacions a Florentino Pérez, l’any 2012 Catalunya va rebre pel damunt del pressupostat  

Dels anys analitzats, l’únic exercici en què la inversió final a Catalunya va ser superior a la pressupostada va ser el 2012, quan el govern va haver d’acabar a corre-cuita les obres de l’alta velocitat entre Figueres i Girona, per tal de connectar la xarxa de l’alta velocitat amb França, i evitar pagar noves indemnitzacions a la companyia concessionària del túnel transfronterer, TP Ferro.

La resta de l’article i les gràfiques en aquest enllaç al @meseconomia
 
 

http://www.directe.cat/noticia/598009/els-governs-del-pp-i-psoe-van-desviar-11.200m-destinats-a-catalunya?utm_source=dlvr.it&utm_medium=facebook

No hay comentarios: