miércoles, 23 de noviembre de 2016

Tempesta i Calamarsada al Garraf

NACIÓ Sitges


Durant tota la jornada de dimecres, Catalunya està en alerta per fortes pluges i dins d’aquest episodi s’ha produït, al voltant de les 15.45h, una forta calamarsada a Sitges. Aquest fenomen ha durat aproximadament uns 5 minuts, suficients per emblanquinar alguns jardins de cases i carrers del municipi. 


 Al voltant de les 15.45h, dins de l'episodi generalitzat de pluges a Catalunya, s'ha produït aquest fenomen

| 23/11/2016

https://www.youtube.com/watch?v=MYIDNXDPJ3Q

http://www.naciodigital.cat/sitges/noticia/1027/video/calamarsada/sitges

DV DIGITAL


La forta tempesta caiguda a primera hora de la tarda d'aquest dimecres ha ocasionat inundacions a diversos punts de la comarca. La intensitat de la precipitació, que ha anat acompanyada de pedra i aparell elèctric, ha fet que els desguassos no donessin abast. El fort vent que ha bufat ha provocat l'embossament dels embornals amb fulles i papers. Zones com la travessia de l'antiga C-246, a Vilanova, s'han anegat, com també alguns carrers de la zona de la Bòbila. Això ha provocat que els vehicles circulessin amb dificultat i s'han registrat importants col·lapses de trànsit. S'han inundat també alguns baixos i soterranis. 

La Policia Local ha informat que s'ha ahgut de tallar el pas sota la via de la Ronda Europa, a causa de la pujada de nivell dels torrents, que ha inundat el pas. Dos vehicles han quedat atrapats a l'interior del pas. Els ocupants n'han pogut sortir sense problemes. També ha calgut tallar el pas sota la via de la rambla Pirelli, que s'ha inundat a causa de l'embossament dels desguassos, que ha fet que les bombes no funcionessin correctament.

Els agents municipals han hagut d'evacuar alumnes de l'Escola Llebetx, a causa de la inundació del camí de Sant Gervasi. Pares d'alumnes han col·laborat en les tasques d'evacuació. També ha calgut tallar el Camí Vell de Cubelles. D'altra banda, el mur d'un pati interior d'una nau industrial de la zona de Santa Magdalena ha caigut a la via pública, sense provocar cap ferit. 


Continua també el fort temporal de mar, amb onades d'uns dos metres d'alçada, que salten per sobre d'alguns espigons. La previsió apunta que les pluges es retiraran a mesura que avanci la nit i que aquest dijous la temperatura baixarà entre 5 i 10 graus.


 
Acumulació de calamarsa al Molí de Vent Foto: D.P.M.



http://www.diaridevilanova.cat/noticia/3752/inundacions/collapses/causa/tempesta/pedregada

No hay comentarios: