domingo, 15 de junio de 2014

Triomf de l'escola en català


Cent mil persones es manifesten de manera festiva en defensa de la immersió i demanen "moral de victòria per no aplicar la llei Wert el curs vinent"


La capçalera amb el lema «Per un país de tots, decidim escola catalana» a Arc de Triomf Foto: Jordi Borràs/ND
 , Barcelona | Actualitzat el 14/06/2014 a les 20:02h

"Noi, defensem l'escola catalana perquè som un poble viu, alegre i combatiu". Aquesta ha estat una de les consignes expressades a Nació Digital per uns dels cent mil participants en la manifestació que en defensa de la immersió ha transcorregut aquesta tarda pel passeig de Sant Joan de Barcelona i l'Arc del Triomf.

En un ambient absolutament festiu, els manifestants han defensat amb absolut civisme la immersió lingüística davant "l'agressió" que suposa la Lomce a l'ensenyament català.

Convocats per una munió d'organitzacions socials, sindicats, partits i moviment cívics encomanats al paraigua de Somescola, els manifestants, acompanyats de capgrossos i gegants, han lluït desenes de consignes en favor de l'escola pública i del model d'éxit educatiu de Catalunya.

Muriel Casals, presidenta d'Òmnium Cultural ha tancat l'acte reclamant la desobediència a la nova llei educativa espanyola. "Som un país que hem demostrat tenir moral de resistència ara hem de tenir moral de victòria, la llei Wert no s'ha s'aplicar", ha sentenciat Casals, mentre la consellera d'Ensenyament Irene Rigau parava l'orella.

Els participants

La marxa, que ha estat encapçalada per una pancarta en la que s’hi llegeix ‘Per un país de tots, decidim escola catalana’, ha comptat amb la presència de la presidenta d'Òmnium Cultural Muriel Casals, els secretaris de CCOO i UGT, Josep Álvarez i Joan Carles Gallego, així com diversos representants de tots els sectors del sistema escolar de Catalunya.

La manifestació ha constat de dues capçaleres. En la segona, representants polítics i socials com Rocío Martínez Sampere (PSC), Josep Rull (CiU), la vicepresidenta del govern Joana Ortega, la consellera d'Educació Irene Rigau o Carme Forcadell.

A mesura que la marxa anava avançant s'hi han anat incorporant l'expresident de la Generalitat Jordi Pujol, David Fernández de la CUP, Oriol Junqueras d'ERC, Carles Puigdomènech, alcalde de Girona, els consellers Neus Munté i Germà Gordó, la vicepresidenta del Parlament, Anna Simó, i Joan Mena i Dolors Camats, d'EUiA. També els actors Joan Lluís Bozzo i Joel Joan, el professor de la UPF i membre del Consell per a la Transició Nacional Ferran Requejo o el periodista Julià de Jodar.

Podeu consultar el manifest que Òmnium Cultural ha llegit aquí.

No hay comentarios: