viernes, 6 de junio de 2014

El fantasma de la censura aparece con el Rey en la revista "el jueves"


Manel Fontdevila deixa «El Jueves» per una nova censura

El ninotaire manresà va dirigir la revista de sàtira entre 2000 i 2004

Juntament amb ell pleguen els dibuixants més veterans per una portada dedicada a la monarquia que va retirar l'editorial

 | Actualitzat el 05/06/2014 a les 21:30h



El ninotaire manresà, Manel Fontdevila, ha anunciat que deixa la revista 'El Jueves' després d'una vintena d'anys, per desavinences amb l'empresa editora RBA que li han censurat la portada que havia d'aparèixer en l'edició d'aquesta setmana sobre l'abdicació del rei i el traspàs de la corona al seu primigeni.                                                                 
Segons s'ha pogut saber per diverses piulades dels propis protagonistes, juntament a Fontdevila, també pleguen els ninotaires Albert Monteys, Bernardo Vergara i Paco Alcázar, tots ells en desacord amb les instruccions d'RBA que ha impedit la publicació en portada d'una vinyeta de Fontdevila en que es veia el rei Joan Carles traspassant una corona plena d'excrements al seu fill. En comptes d'aquesta portada 'El Jueves' ha sortit als quioscos amb la que tenien prevista abans de l'abdicació del rei, amb el líder de Podemos Pablo Iglesias.
Segons apunten algunes informacions, la mateixa empresa editora ha deixat clar als treballadors que no admetrien més temes monàrquics a portada.
En el moment de la redacció d'aquesta notícia, Manel Fontdevila vola de Bilbao a Barcelona, per tornar a Manresa en les properes hores.

No hay comentarios: