viernes, 6 de junio de 2014

El govern de Sant Pere de Ribes xifra en dos milions d’euros el seu pla de reactivació econòmica i ocupació



publicat el: dj., jun 5th, 2014
CiU-ViA i UM 9 han donat cos al seu Pla de Reactivació Municipal 2014-2015, un dels compromisos adquirits en el pacte de govern signat la tardor passada i amb el qual busquen reactivar l’economia i fomentar l’ocupació. Ni el paquet d’actuacions incloses són exactament nous ni els 2 milions d’euros d’inversió anunciats són, al peu de la lletra, una gran partida apareguda del no-res. En qualsevol cas, la novetat està en la forma com s’encarregaran els projectes i en la cura en les contractacions, apostant per modalitats com els convenis amb entitats sense ànim de lucre i pels contractes menors i negociats amb empreses del municipi, i vigilant que els llocs de treball creats tinguin una durada de sis mesos (el mínim imprescindible per generar una prestació d’atur) i amb sous negociats amb el comitè d’empresa. Tres dels grans objectius del pla són ocupar gent aturada del municipi, afavorir l’autocontractació i cedir espais.
El govern va presentar el seu pla en comissió informativa aquest dimarts passat. Va ser el primer pas, en un procés que seguirà els dies 18 i 19 de juny vinents, amb la presentació a la ciutadania. El primer d’aquests dos dies es farà un acte públic a la Masia de Can Puig, mentre que l’endemà serà el torn de la Vinya d’en Petaca, en tots dos casos a les set de la tarda.
Del paquet, tres actuacions lligades amb la recuperació d’equipaments públics s’enduran la porció més important de les inversions. Es tracta de les obres de la Casa de la Vila, amb fins a mig milió d’euros previstos de despesa, i del Local i el teatre municipal de les Roquetes, amb 300.000 euros en cadascun dels dos casos. Altres partides destacades seran els 200.000 euros destinats a jardineria i medi ambient i els 60.000 euros per a neteja d’abocadors incontrolats.
[Més informació a l'edició impresa del DIARI DE VILANOVA del 6 de juny de 2014].

No hay comentarios: