viernes, 17 de septiembre de 2010
Sitges, seu de la segona trobada de Dones en Xarxa del Garraf
El projecte Dones en Xarxa, Dones Ciutadanes aplega els ajuntaments de Canyelles, Cubelles, Sant Pere de Ribes, Sitges, Vilanova i la Geltrú, el Consell Comarcal del Garraf i l’associació Dones en Xarxa, i pretén introduir les dones en les noves tecnologies de la informació i la comunicació.
La Regidoria per a la Igualtat de Gènere de l’Ajuntament de Sitges va ser l’amfitriona d’aquesta segona trobada i va triar l’Hotel Romàntic perquè posa de manifest el paper de la dona en el món de la pintura. Les seves parets estan plenes d’obres de pintores i totes elles tenen una habitació de l’hotel dedicada.
L’acte va comptar amb la participació d’Abigail Garrido, Consellera de Participació i Comunicació del Consell Comarcal del Garraf, que va fer la presentació de l’acte, i Mercè Espada, Regidora d’Acció Social, Igualtat de Gènere i Diversitat de l’Ajuntament de Sitges, que va donar la benvinguda a les assistents.
Tot seguit es va fer l’activitat Qui és qui? per fomentar el coneixement entre totes les participants en els diferents cursos realitzats al llarg del 2009 i 2010 als diferents municipis del Garraf.
També van escoltar la xerrada Màrqueting viral, a càrrec de la coordinadora de Dones en Xarxa, María Freiría, on es van explicar els conceptes bàsics que cal tenir en compte a l’hora de participar i estar presents a la xarxa.
Així mateix, es van donar a conèixer les noves propostes de Dones en Xarxa, Dones Ciutadanes per al curs 2010 – 2011 i, entre totes les assistents, es van sortejar uns penjolls de plata amb el logotip de l’associació.
La cloenda de l’acte va anar a càrrec de Mila Arcarons, Regidora en funcions del Pla d’Equitat de l’Ajuntament de Vilanova i la Geltrú, i Diputada al Parlament, i de la Regidora Mercè Espada, que van animar a les assistents a continuar fent xarxa entre totes les dones del Garraf per ser més visibles a Internet.
A Sitges, la Regidoria per a la Igualtat de Gènere té com a objectius apoderar les dones a través d’eines que millorin les seva capacitació i fer visibles les aportacions de les dones a la societat. Per aconseguir aquests objectius, ja des de l’any 2006, ha organitzat 32 cursos d’informàtica de diferents nivells, en grups reduïts, amb assistència de 160 dones sitgetanes.
L’any 2009, l’Ajuntament de Sitges s’adhereix al conveni comarcal per impulsar el programa Dones en Xarxa, Dones Ciutadanes amb l’objectiu d’aconseguir que les dones sitgetanes estiguin presents a la xarxa d’una forma activa, que sigui una eina de creació d’opinió i punt de trobada virtual i que contribueixi a la connexió amb altres dones de la comarca.
En el marc d’aquest projecte s’han portat a terme 6 tallers de web 2.0, de blogs, de video i xerrades sobre la importància de les dones a Internet.
La nova edició 2010-2011 de Dones en Xarxa a Sitges es fixa com a línies de treball consolidar la xarxa de dones ja creada al 2009, fomentar la presència a la xarxa de les dones d’associacions i de les dones professionals i emprenedores.
Per a mes informació per participar: igualtat@sitges.cat
VER VIDEOS
domingo, 22 de agosto de 2010
sábado, 17 de julio de 2010
Aprendre a dir no - Programa Bricolatge emocional de TV3
Dir no és difícil, però és possible. Per què ens costa tant? És possible aprendre a dir que no sense resultar ofensius? Sociòlegs i psicòlegs donaran resposta a aquestes qüestions i detallaran les pautes que cal tenir en compte per poder expressar les nostres voluntats i opinions en llibertat. Dir no és en definitiva això i no sempre és fàcil. El testimoni de Quim Monzó il·lustrarà aquest capítol del Bricolatge emocional i ens explicarà quines són les eines que utilitza per dir que no.
jueves, 29 de abril de 2010
CONFERÈNCIA "365 DIES AMB LA FIBROMIÀLGIA" A SITGES (BARCELONA)
domingo, 7 de marzo de 2010
SENSIBILIDAD QUIMICA MÚLTIPLE
La posibilidad sobrevino de la mano de Paula González,seguidora del blog preocupada por mi situación personal, y a la que agradecemos la gestión. Fruto del contacto entre unos y otros nació la oportunidad dedivulgar, en un programa informativo de alto alcance estatal e internacional, y dentro de un horario de gran audiencia, lo que es y significa vivir con sensibilidad química múltiple.
En principio, la idea era realizar un reportaje en donde yo ofreciera información sobre SQM y mi testimonio personal. Sin embargo, tras agradecer la confianza que les inspiraba el trabajo de MI ESTRELLA DE MAR como para hacer tal proposición, mi sugerencia de que laparticipación de profesionales en el reportaje aportaría la rigurosidad necesaria en la difusión de la patología fue acogida favorablemente, y con esa idea final es con la que orientamos el trabajo inicialmente propuesto.
La emisión, tal y como anunciamos en una anterior entrada, se llevó a cabo el 25 de febrero, y significó, por un lado la posibilidad de poder concienciar de forma rápida a mucha gente sobre la relación entre químicos de uso cotidiano y enfermedad ; y por otro, la oportunidad de transmitir una panorámica condensada pero eficiente y clara de la SQM, en "horario estrella", con el hilo argumental central de un testimonio que diera idea a los oyentes de lo que es el día a día con una patología de estas características en su forma severa.
"24 HORAS" es un programa de Radio Nacional de Españaque, de lunes a viernes, en horario de 20:00 a 01:00 horas, sintetiza la actualidad informativa del día a través de sus presentadores Carlos Navarro y Ana Sterling (más información: aquí).
A continuación, paso ya a poner a vuestra disposición los audios del reportaje y de los "brutos" que se grabaron para la ocasión, y que seguro os serán de interés, seáis o no neófitos dentro del mundo de la SQM y los problemas derivados por los químicos sintéticos tóxicos en que vivimos inmersos (nota: los "brutos", son las entrevistas completas de cada interviniente, grabadas para incluir parte o todo de ellas -a posteriori-, en el medio de comunicación que los ha realizado):
MEDIO: Radio Nacional de España
PROGRAMA: 24 Horas
DÍA: 25 febrero 2010.
HORA: 22:20
DURACIÓN REPORTAJE: 06:07 (07:10)
DURACIÓN BRUTOS: Dr. Joaquim Fernández-Solà (17:03), María José Moya (09:36), Carlos de Prada (14:49).
ENTREVISTADOS:
- DR. JOAQUIM FERNÁNDEZ-SOLÀ: médico internista. Coordinador de la Unidad de Fatiga Crónica del Hospital Clinic de Barcelona. Profesor agregado de Medicina de la Universidad de Barcelona. Uno de los máximos especialistas en España en síndrome de fatiga crónica, sensibilidad química múltiple, electromagnetismo y fibromialgia.
- CARLOS DE PRADA: Premio Global 500 de la Organización de las Naciones Unidas para el Medio Ambiente (2000). Autor de "Tierra quemada. Políticos y empresarios contra la naturaleza, el negocio verde" (1995) y “SQM, el riesgo tóxico diario” (2009, único sobre SQM en España). Presidente del FODESAM.
- MARÍA JOSÉ MOYA: afectada de SQM severo. Autora de “MI ESTRELLA DE MAR”, espacio pionero en la red y primero en castellano sobre sensibilidad química múltiple. Promotora, colaboradora y coautora de diversos grupos en red, acciones, escritos, difusión varia e iniciativas referentes a SQM.
viernes, 5 de febrero de 2010
"DONES EN XARXA" Lliurament de diplomes a Vilanova i la Geltrú
El proper dijous 25 de febrer, realitzarem l’acte de lliurament de diplomes per a les participants en els tallers d’iniciació a Internet “Dona connectat!” i els d’introducció a les eines de la web 2.0 “Activisme 2.0”. L’acte constarà d’una petita xerrada a càrrec de la nostra coordinadora Maria Freiría.
Després del lliurament de diplomes us convidaremos a un petit refrigeri. L’acte és públic i gratuït i es realitzarà al Centre Cívic de la Geltrú, plaça de l’Associació d’Alumnes Obrers, S/N, a les 18:30
Us esperem!
La Carlota et parla de sexe...
Propera trobada bloguera
El proper divendres dia 12 de febrer tindrà lloc el Beers & Blogs per a noies, una trobada habitual de Dones de Xarxa, i un dels nostres projectes estrella.
Des de fa un any, Dones en Xarxa organitza cada dos mesos aquesta trobada informal de dones i noies a qui els apassiona el món dels blogs. A alguna cerveseria cèntrica de Barcelona ens hi reunim, i prenem algua beguda i un pica-pica per fer la trobada més amena i casual.
Hem aconseguit crear una sòlida xarxa de blogueres de totes les edats i és molt enriquidor trobar-nos totes un cop cada dos mesos, per donar la benvinguda a les que s’hi uneixen per primer cop. Hi ha de tot: des de les més actives a la xarxa, les més expertes en Tic’s, les que tot just s’acaben d’obrir la bitàcola, fins les que encara no s’han decidit a obrir-se el blog. El que és segur és que després de la trobada, les que encara no tin guin blog tindran moltes ganes de tenir-ne un!
Si us hi voleu apuntar, el dia 12 de febrer té lloc el següent Beers & Blogs per a noies. Ens reunirem a la cerveseria Qu-Qu, al Passeig de Gràcia, 24, Barcelona. Per a confirmar assistència, entreu aquí o envieu un mail adonesenxarxa@donesenxarxa.cat
Podeu venir acompanyades i si no podeu venir, es prega que passeu aquesta informació!
miércoles, 27 de enero de 2010
Concentració davant la Conselleria de Salut per reclamar el compliment de la Resolució 203/VIII
Un centenar de persones es concentren per recolçar la Comissió de Seguiment
lunes, 25 de enero de 2010
INVESTIGACIÓN CELULAS MADRE UTERINAS - DR. VIZOSO
El Hospital de Jove desarrolla una investigación única en el mundo a partir de células madre
Colectivos de enfermos crónicos se unen a la búsqueda de tres millones de euros para que un grupo de científicos de Asturias continúe sus trabajos con células madre uterinas
• Dos médicos asturianos investigan el poder de las células madre uterinas para curar algunas enfermedades crónicas, las mismas que cada año se cobran millones de vidas. La primera prueba se desarrolló con un ratón cojo, que gracias a las células inyectadas volvió a caminar.
http://www.interviu.es/reportajes/articulos/colectivos-de-enfermos-cronicos-se-unen-a-la-busqueda-de-tres-millones-de-euros-para-que-un-grupo-de-cientificos-de-asturias-continue-sus-trabajos-con-celulas-madre-uterinas
domingo, 17 de enero de 2010
ENTREVISTA A DUES ALUMNES DELS TALLERS "DONES EN XARXA"
L'any passat es va portar a terme a varis municipis de la comarca del Garraf
el projecte "Dones en Xarxa".
Aquesta iniciativa vol fomentar l'ús d'Internet entre les dones, i contribuir a la reducció de la fractura digital de gènere.
Poso aquí l'entrevista que s'ha fet a dues dones de Sitges, alumnes dels tallers Dones en Xarxa, i companyes meves en aquests cursos que espero continuen.
Violència de Gènere
55 dones van morir el 2009 a Espanya per la violència de gènere
Imprimir
martes, 12 de enero de 2010
Nace Red SOStenible
Consideramos imprescindible la retirada de la disposición final primera de la Ley de Economía Sostenible por los siguientes motivos:
1 -Viola los derechos constitucionales en los que se ha de basar un estado democrático en especial la presunción de inocencia, libertad de expresión, privacidad, inviolabilidad domiciliaria, tutela judicial efectiva, libertad de mercado, protección de consumidoras y consumidores, entre otros.
2 - Genera para la Internet un estado de excepción en el cual la ciudadanía será tratada mediante procedimientos administrativos sumarísimos reservados por la Audiencia Nacional a narcotraficantes y terroristas.
3 - Establece un procedimiento punitivo “a la carta” para casos en los que los tribunales ya han manifestado que no constituían delito, implicando incluso la necesidad de modificar al menos 4 leyes, una de ellas orgánica. Esto conlleva un cambio radical en el sistema jurídico y una fuente de inseguridad para el sector de las TIC (Tecnología de la Información y la Comunicación). Recordamos, en este sentido, que el intercambio de conocimiento y cultura en la red es un motor económico importante para salir de la crisis como se ha demostradoampliamente.
4 - Los mecanismos preventivos urgentes de los que dispone la ley y la judicatura son para proteger a toda ciudadanía frente a riesgos tan graves como los que afectan a la salud pública. El gobierno pretende utilizar estos mismos mecanismos de protección global para beneficiar intereses particulares frente a la ciudadanía.
Además la normativa introducirá el concepto de "lucro indirecto", es decir: a mí me pueden cerrrar el blog porque "promociono" a uno que "promociona" a otro que linka a un tercero que hace negocios presuntamente ilícitos
5 - Recordamos que la propiedad intelectual no es un derecho fundamental contrariamente a las declaraciones del Ministro de Justicia, Francisco Caamaño. Lo que es un derecho fundamental es el derecho a la producción literaria y artística.
6 - De acuerdo con las declaraciones de la Ministra de Cultura, esta disposición se utilizará exclusivamente para cerrar 200 webs que presuntamente están atentando contra los derechos de autor. Entendemos que si éste es el objetivo de la disposición, no es necesaria, ya que con la legislación actual existen procedimientos que permiten actuar contra webs, incluso con medidas cautelares, cuando presuntamente se esté incumpliendo la legalidad. Por lo que no queda sino recelar de las verdaderas intenciones que la motivan ya que lo único que añade a la legislación actual es el hecho de dejar la ciudadanía en una situación de grave indefensión jurídica en el entorno digital.
7 - Finalmente consideramos que la propuesta del gobierno no sólo es un despilfarro de recursos sino que será absolutamente ineficaz en sus presuntos propósitos y deja patente la absoluta incapacidad por parte del ejecutivo de entender los tiempos y motores de la Era Digital.
La disposición es una concesión más a la vieja industria del entretenimiento en detrimento de los derechos fundamentales de la ciudadanía en la era digital.
La ciudadanía no puede permitir de ninguna manera que sigan los intentos de vulnerar derechos fundamentales de las personas, sin la debida tutela judicial efectiva, para proteger derechos de menor rango como la propiedad intelectual. Dicha circunstancia ya fué aclarada con el dictado de inconstitucionalidad de la ley Corcuera (o ley de patada en la puerta).
El Manifiesto en defensa de los derechos fundamentales en Internet, respaldado por más de 200 000 personas, ya avanzó la reacción y demandas de la ciudadanía antes la perspectiva inaceptable del gobierno.
Para impulsar un definitivo cambio de rumbo y coordinar una respuesta conjunta, el 9 de enero se ha constituido la "Red SOStenible" una plataforma representativa de todos los sectores sociedad civil afectados. El objetivo es iniciar una ofensiva para garantizar una regulación del entorno digital que permita expresar todo el potencial de la Red y de la creación cultural respetando las libertades fundamentales.
En este sentido, reconocemos como referencia para el desarrollo de la era digital, la Carta para la innovación, la creatividad y el acceso al conocimiento, un documento de síntesis elaborado por más de 100 expertos de 20 países que recoge los principios legales fundamentales que deben inspirar este nuevo horizonte.
En particular, consideramos que en estos momentos es especialmente urgentes la implementación por parte de gobiernos e instituciones competentes, de los siguientes aspectos recogidos en la Carta:
1 - Las/os artistas como todos los trabajadores tienen que poder vivir de su trabajo (referencia punto 2 "Demandas legales", párrafo B. "Estímulo de la creatividad y la innovación", de la Carta);
2 - La sociedad necesita para su desarrollo de una red abierta y libre (referencia punto 2 "Demandas legales", párrafo D "Acceso a las infraestructuras tecnológicas", de la Carta);
3 - El derecho a cita y el derecho a compartir tienen que ser potenciado y no limitado como fundamento de toda posibilidad de información y constitutivo de todo conocimiento (referencia punto 2 "Demandas legales", párrafo A "Derechos en un contexto digital", de laCarta);
4 - La ciudadanía debe poder disfrutar libremente de los derechos exclusivos de los bienes públicos que se pagan con su dinero, con el dinero publico (referencia punto 2 "Demandas legales", párrafo C "Conocimiento común y dominio público", de la Carta);
5 -Consideramos necesaria una reforma en profundidad del sistema de las entidades de gestión y la abolición del canon digital (referencia punto 2 "Demandas legales", párrafo B. "Estímulo de la creatividad y la innovación", de la Carta).
Por todo ello hoy se inicia la campaña INTERNET NO SERA OTRA TELE y se llevarán a cabo diversas acciones ciudadanas durante todo el periodo de la presidencia española de la UE.
Consideramos particularmente importantes en el calendario de la presidencia de turno española el II Congreso de Economía de la Cultura (29 y 30 de marzo en Barcelona), Reunión Informal de ministros de Cultura (30 y 31 de marzo en Barcelona) y la reunión de ministros de Telecomunicaciones (18 a 20 de abril en Granada).
La Red tiene previsto reunirse con representantes nacionales e internacionales de partidos políticos, representantes de la cultura y legaciones diplomáticas.
Firmado
Red SOStenible
http://Red-SOStenible.net
La Red Sostenible somos todas y todos.
Si quieres adherirte a este texto, cópialo, blogguéalo, difúndelo.
Campanya "Que la justícia actuï contra l’arquebisbe de Granada!"
Javier Martínez, arquebisbe de Granada, en una recent homilia va comparar la Llei de l’Avortament, votada majoritàriament pel parlament espanyol, amb els crims d’Hitler manifestant que si la dona avorta, el baró pot abusar d’ella.
Un grup de ciutadanes i ciutadans han cret el grup Que la justícia actuï contra l’Arquebisbe de Granada a la xarxa social Facebook, ja que les seves paraules poden constituir un delicte a l’incitar i justificar la violència de gènere.
Recordem que en el nostre país es va condemnar, amb una pena de quinze mesos de presó, a l’imant de Fuengirola (Màlaga), per defensar posicions similars. En el grup s’han incorporat articles publicats en la premsa nacional així com l’homilia íntegra descarregada en format pdf de la pàgina oficial del Arquebisbat de Granada.
No havíen passat encara vint-i-quatre hores des de la creació del grup i ja unes 3.000 persones que en formaven part, expressant amb llibertat i transparència les seves opinions sobre el tema.
En aquests dies s’ha procedit a enviar escrits individuals per part de algun@s dels integrants del grup al Ministeri d’Igualtat, associacions ciutadanes, partits polítics, Conferència Episcopal, perquè es manifestin sobre les paraules pronunciades, demanant la intervenció de la Fiscalia per si les mateixes constitueixen un delicte.
La violència de gènere és una xacra social que es cobra moltes més vides que el terrorisme. No podem permetre que ningú, i menys si ho fa des d’una tribuna pública o un púlpit, pugui contribuir amb les seves paraules a la seva propagació i justificació. Si els poders públics silencien aquestes situacions, les ciutadanes i ciutadans hem de passar de la indignació a la denúncia i a l’acció perquè les nostres llibertats i lleis no es devaluïn per la deixadesa dels quals han de vetllar pel seu compliment.
Uniu-vos al grup de Facebook i denunciem aquest tipus de comportament. Passeu-lo!