martes, 12 de enero de 2010

Campanya "Que la justícia actuï contra l’arquebisbe de Granada!"

Javier Martínez, arquebisbe de Granada, en una recent homilia va comparar la Llei de l’Avortament, votada majoritàriament pel parlament espanyol, amb els crims d’Hitler manifestant que si la dona avorta, el baró pot abusar d’ella.

Un grup de ciutadanes i ciutadans han cret el grup Que la justícia actuï contra l’Arquebisbe de Granada a la xarxa social Facebook, ja que les seves paraules poden constituir un delicte a l’incitar i justificar la violència de gènere.

Recordem que en el nostre país es va condemnar, amb una pena de quinze mesos de presó, a l’imant de Fuengirola (Màlaga), per defensar posicions similars. En el grup s’han incorporat articles publicats en la premsa nacional així com l’homilia íntegra descarregada en format pdf de la pàgina oficial del Arquebisbat de Granada.

No havíen passat encara vint-i-quatre hores des de la creació del grup i ja unes 3.000 persones que en formaven part, expressant amb llibertat i transparència les seves opinions sobre el tema.

En aquests dies s’ha procedit a enviar escrits individuals per part de algun@s dels integrants del grup al Ministeri d’Igualtat, associacions ciutadanes, partits polítics, Conferència Episcopal, perquè es manifestin sobre les paraules pronunciades, demanant la intervenció de la Fiscalia per si les mateixes constitueixen un delicte.

La violència de gènere és una xacra social que es cobra moltes més vides que el terrorisme. No podem permetre que ningú, i menys si ho fa des d’una tribuna pública o un púlpit, pugui contribuir amb les seves paraules a la seva propagació i justificació. Si els poders públics silencien aquestes situacions, les ciutadanes i ciutadans hem de passar de la indignació a la denúncia i a l’acció perquè les nostres llibertats i lleis no es devaluïn per la deixadesa dels quals han de vetllar pel seu compliment.

Uniu-vos al grup de Facebook i denunciem aquest tipus de comportament. Passeu-lo!

No hay comentarios: