viernes, 17 de septiembre de 2010

Sitges, seu de la segona trobada de Dones en Xarxa del Garraf

dimarts 20 de juliol de 2010
El projecte Dones en Xarxa, Dones Ciutadanes aplega els ajuntaments de Canyelles, Cubelles, Sant Pere de Ribes, Sitges, Vilanova i la Geltrú, el Consell Comarcal del Garraf i l’associació Dones en Xarxa, i pretén introduir les dones en les noves tecnologies de la informació i la comunicació.

La Regidoria per a la Igualtat de Gènere de l’Ajuntament de Sitges va ser l’amfitriona d’aquesta segona trobada i va triar l’Hotel Romàntic perquè posa de manifest el paper de la dona en el món de la pintura. Les seves parets estan plenes d’obres de pintores i totes elles tenen una habitació de l’hotel dedicada.

L’acte va comptar amb la participació d’Abigail Garrido, Consellera de Participació i Comunicació del Consell Comarcal del Garraf, que va fer la presentació de l’acte, i Mercè Espada, Regidora d’Acció Social, Igualtat de Gènere i Diversitat de l’Ajuntament de Sitges, que va donar la benvinguda a les assistents.

Tot seguit es va fer l’activitat Qui és qui? per fomentar el coneixement entre totes les participants en els diferents cursos realitzats al llarg del 2009 i 2010 als diferents municipis del Garraf.

També van escoltar la xerrada Màrqueting viral, a càrrec de la coordinadora de Dones en Xarxa, María Freiría, on es van explicar els conceptes bàsics que cal tenir en compte a l’hora de participar i estar presents a la xarxa.

Així mateix, es van donar a conèixer les noves propostes de Dones en Xarxa, Dones Ciutadanes per al curs 2010 – 2011 i, entre totes les assistents, es van sortejar uns penjolls de plata amb el logotip de l’associació.

La cloenda de l’acte va anar a càrrec de Mila Arcarons, Regidora en funcions del Pla d’Equitat de l’Ajuntament de Vilanova i la Geltrú, i Diputada al Parlament, i de la Regidora Mercè Espada, que van animar a les assistents a continuar fent xarxa entre totes les dones del Garraf per ser més visibles a Internet.

A Sitges, la Regidoria per a la Igualtat de Gènere té com a objectius apoderar les dones a través d’eines que millorin les seva capacitació i fer visibles les aportacions de les dones a la societat. Per aconseguir aquests objectius, ja des de l’any 2006, ha organitzat 32 cursos d’informàtica de diferents nivells, en grups reduïts, amb assistència de 160 dones sitgetanes.

L’any 2009, l’Ajuntament de Sitges s’adhereix al conveni comarcal per impulsar el programa Dones en Xarxa, Dones Ciutadanes amb l’objectiu d’aconseguir que les dones sitgetanes estiguin presents a la xarxa d’una forma activa, que sigui una eina de creació d’opinió i punt de trobada virtual i que contribueixi a la connexió amb altres dones de la comarca.

En el marc d’aquest projecte s’han portat a terme 6 tallers de web 2.0, de blogs, de video i xerrades sobre la importància de les dones a Internet.

La nova edició 2010-2011 de Dones en Xarxa a Sitges es fixa com a línies de treball consolidar la xarxa de dones ja creada al 2009, fomentar la presència a la xarxa de les dones d’associacions i de les dones professionals i emprenedores.

Per a mes informació per participar: igualtat@sitges.cat


VER VIDEOS

No hay comentarios: