martes, 5 de julio de 2016

**RUMBA CATALANA A VILANOVA** Del 11 al 15 de Juliol a Musicàrea


**RUMBA CATALANA A VILANOVA**
Master Combo d' autèntica Rumba Catalana amb Daniel Salvat Pubill (multinstrumentista, net de Peret). Adreçat a músics o estudiants amb un minim de 3 anys de baix eléctric, cant, guitarra, bongós, cajón, piano o bateria.
Del 11 al 15 de Juliol a Musicàrea
Informació i inscripcions a secretaria, Rambla JA Vidal 4
tel 938145817 mob 661809510 info@musicarea.cat
Diga-li latin, dub, mestizaje buenrollito o rumbia...la rumba catalana és a l´ADN de les bandes més importants de l' escena pop catalana actual. Las rumba és un invent de Pere Pubill Calaf "Peret", recollint la tradició de la Lleida garrotina i el Raval "flamencorro" dels anys 50. Una versió gitana- i pel nostre gust, millorada- de la rumba cubana: amb bongós, guitarra flamenca, palmas i unes lletres plenes de passió, costumisme i no exemptes d'humor i picardia per animar la grisor del régim.
Décades després d'aquell Peret en blanc i negre, la rumba kitch dels Manolos olimpics i el revival dels Ai, ai, ai... podem dir què és la rumba? És el que fan Gertrudis, La Troba Kung-Fú, Txarango, Ojos de Brujo o Estopa...? Això diuen ells i ningú els ho desmenteix, pero el que ningú esmenteix és que Peret va ser el que la va treure del geto fins arribar a ser una corrent poderosa de la música popular amb el carateristic "ventilador" de mà dreta.
Descobreix l´essencia de la Rumba en aquest Combo de Rumba Catalana, de la mà de la persona que el va acompanyar els darrers anys, el Daniel Salvat.

No hay comentarios: