miércoles, 6 de julio de 2016

El govern de Sant Pere de Ribes anuncia l’inici d’un procés participatiu per elaborar el PAM



El govern de Sant Pere de Ribes anuncia l’inici d’un procés participatiu per elaborar el PAM. Ajt Sant Pere de Ribes
AddThis Sharing Buttons




El govern de Sant Pere de Ribes ha anunciat l’inici d’un procés de participació  per acabar d’elaborar i definir el Pla d’Actuació Municipal (PAM) que ha d’incloure i fixar els objectius que han de permetre executar alguns dels projectes més significatius dels pròxims 3 anys de legislatura. Aquesta mateixa setmana es faran un parell de sessions públiques –i es preveuen dues més a finals de juliol– per començar a donar-lo a conèixer a la ciutadania i hi faci aportacions. Així mateix, amb la voluntat d’arribar a tothom, la setmana passada es va fer una reunió amb els portaveus de la resta de grups municipals del Consistori (on se’ls hi va lliurar també el document inicial per treballar-lo conjuntament) i la setmana que ve es presentarà als treballadors municipals.
Les sessions obertes del Pla d’Actuació Municipal se celebraran eldimecres 6 de juliol a la biblioteca Manuel de Pedrolo de Ribes, el dijous 7 de juliol a la biblioteca Josep Pla de les Roquetes, el 27 de juliol novament a la Pedrolo i el 28 de juliol a la Josep Pla. En tots els casos s’iniciaran a les 19h.
L’alcaldessa, Abigail Garrido, ha deixat clar que “volem que el Pla d’Actuació Municipal sigui una aposta decidida de reactivació i modernització del municipi”. Des de l’executiu s’ha anunciat que es dividirà en 4 eixos: Igualtat d’oportunitats; Economia local i ocupació; Territori i espai públic; i Democràcia, transparència i participació. Com a punt d’inici comprèn 24 àmbits, 57 objectius i 261 accions concrets que es concretaran i fins i tot es poden ampliar “amb les propostes dels veïns i veïnes i la participació dels grups polítics”, com ja ha avançat la mateixa alcaldessa. I és que a banda de les 4 sessions públiques que hi ha previst, s’ha habilitat un canal de participació obert a tothom a la pàgina web de l’Ajuntament i s’ha habilitat el correu electrònic alcaldia@santperederibes.cat per fer arribar aportacions i suggeriments.
Si bé des del govern local no s’ha volgut entrar encara a desgranar el conjunt d’objectius i accions que hi ha a priori en el document, a l’espera de finalitzar el procés de participació que ha d’enriquir la proposta inicial, el PAM dibuixa algunes línies mestres com la disminució de la desigualtat en les franges de població més vulnerables (ajudes escolars per a nenes i nenes o un servei d’acompanyament permanent per a la gent gran, en són alguns exemples), treballar per atreure la implantació de noves empreses, posar al dia i recuperar equipaments municipals com el Teatre de les Roquetes, el Casal de la Gent Gran, el Local de Ribes, la millora i ampliació dels pavellons poliesportius, espais públics com les pistes de Sant Agustí o la Pineda de la Vilanoveta, i tenir cura del patrimoni històric cultural (com el Castell de Ribes o l’Ermita de Sant Pau) i natural, entre altres actuacions.
Per a Garrido aquest PAM no només fa propostes a curt termini, sinó també en planteja d’altres a mig i llarg termini. En aquest sentit, ha explicat que “ens comprometem a plans directors de serveis de clavegueram o d’enllumenat ja que és impossible fer totes les inversions de millora en 3 anys” i ha parlat també de les urbanitzacions reclamant a la Generalitat que “es facin canvis a la llei que facin possible que es puguin recepcionar aquelles que no ho estan i es puguin posar al dia perquè són poble, perquè les persones que hi viuen tinguin les necessitats cobertes”.
L’alcaldessa ha demanat igualment a la Generalitat “que compleixi amb les inversions que el municipi necessita” a l’Hospital Sant Camil, en l’ampliació del CAP de les Roquetes i en la construcció d’un edifici definitiu per a l’institut Xaloc.

No hay comentarios: