martes, 14 de junio de 2016

El 80% dels empresaris desconeix l'abast del TTIP




P i l’Empresa. Es tracta de donar un punt de vista sobre el tractat de comerç i inversió que estan promovent la Unió Europea i els Estats Units.

Hi ha moltes coses que no se saben de l'Acord Transatlàntic per al Comerç i la Inversió (TTIP), però de ben segur que n’hi ha una amb la que tothom està d’acord: la manca d’informació. Hi ha qui diu que aquesta manca d’informació té la intenció d’ocultar la naturalesa del tractat i hi ha qui diu que és la discreció que tota negociació necessita. El que és segur és que la manca de debat no diu gran cosa a favor de la transparència i la qualitat democràtica del procés.
Desconeixem els termes de l’acord, però estem seg

El grup d’opinió de l’Associació d'Empresaris del Penedès i el Garraf acaba d’editar el seu 4t dossier amb el títol El TTIP i l’Empresa



AddThis Sharing Buttons
El grup d’opinió de l’Associació d'Empresaris del Penedès i el Garraf acaba d’editar el seu 4t dossier amb el títol El TTIurs que caldrà estar amatents i vetllar per a que aquests siguin suficientment profitosos per a les empreses, així com ho ha de ser per als ciutadans. És discutible que l’acord sigui favorable a les pimes, ja que tot sembla indicar que s’està pensant en les grans corporacions amb implantació a banda i banda de l’Atlàntic.
El grup d’opinió de l’ADEPG ha portat a terme un sondeig entre empresaris i ha pogut comprovar com el 80% tenen poc o cap coneixement del TTIP. Això posa de relleu que una qüestió que pot definir el nostre mercat d’una manera tan notable és desconeguda per la gran majoria dels empresaris.
El think tank de l’ADEPG demana a la UE més informació i transparència en la negociació d’aquest tractat. En primer lloc per tal que es puguin defensar els interessos de les nostres empreses, i per tant de la nostra economia, però també per a poder preparar les nostres empreses de cara a afrontar aquest repte.
El quart dossier publicat pel grup d'opinió de l'ADEPG es pot llegir íntegrament a: http://www.adepg.cat/cat/grupdopinio/1605_tipp.pdf

Al voltant del think tank de l'ADEPG
El grup d'opinió de l'ADEPG consolida la seva activitat amb l'edició successiva de quaderns monogràfics. Fins ara ha publicat quatre dossiers, que han fet referència al procés polític de Catalunya; a l'ètica empresarial i la desigualtat; a la formació i l'empresa i -aquest darrer- al TTIP des de l'empresa. A més, el think tank de la primera organització empresarial del Penedès i el Garraf publica trimestralment l'Enquesta de Clima Empresarial. Tots aquests documents es poden consultar a l'espai
http://www.adepg.cat/cat/publicacions_thinktank.php

REDACCIÓ VILANOVA I LA GELTRÚ 13-06-2016 11:15 

No hay comentarios: