miércoles, 1 de junio de 2016

CSQP demana a la Generalitat que torni a realitzar la neteja de les aigûes del litoral


CATALUNYA SÍ QUE ES POT 01-06-2016 12:53 

Arxivat a:El grup parlamentari de Catalunya Sí Que es Pot ha demanat al  Departament de Territori i Sostenibilitat que torni a oferir el servei de neteja de les aigües litorals, i recuperi la inversió necessària per a la contractació dels serveis de neteja de les aigües litorals per mitja de vaixells “pelicans” arran de la situació creada a partir del fet que l’agència Catalana de l'Aigua (ACA) va decidir l’any 2011 que ja no duria a terme la contractació d’aquest servei. Una proposta que ha estat impulsada per les organitzacions d’ICV del Baix Penedès i del Garraf, i que el grup parlamentari de Catalunya Si que es pot ha presentat al Parlament per a la seva aprovació.
L'Agència Catalana de l'Aigua (ACA) va decidir l'any 2011 que no duria a terme la contractació dels vaixells "pelicà", que en temporades anteriors es dedicaven a la neteja de les aigües litorals. ICV de Cunit i del Baix Penedès es va oposar llavors a la decisió de l'Agència Catalana de l'Aigua de deixar de netejar el litoral tarragoní, dins el pla de reducció de despeses de la Generalitat. Per a la formació ecosocialista, hi ha ajuntaments que actualment no disposen de recursos per mantenir el litoral net, una competència de l’ACA que hauria de assumir el departament de Territori i Sostenibilitat.
És per aquest fet que Catalunya Sí Que es Pot, ha demanat al govern de la Generalitat que assumeixi la despesa d'activar aquest estiu el servei de recollida de residus sòlids de les aigües del litoral Català.. El grup Parlamentari de Catalunya Si que es Pot insta  a que una part del cost  del servei es sufragi amb els ingressos de la taxa turística, atès que el bon estat de les aigües del litoral es un actiu turístic.
L'Agència Catalana de l'Aigua invertia 2,3 milions d'euros anuals en el lloguer de 40 embarcacions que vigilaven la neteja de les aigües litorals de Catalunya.

WWW.EIXDIARI.CAT|PER CATALUNYA SÍ QUE ES POT

No hay comentarios: