martes, 11 de octubre de 2011

DONES EN XARXA

ACTES DE SETEMBRE 2011

Alícia Dominguez: “El meu barri és internet”

divendres 9 de setembre de 2011
La conferenciant en el darrer Còctels & Blocsva ser Alícia Domínguez, integrant de l’acampada Barcelona i del moviment #15M, present en els diferents actes i convocatòries des de la comissió de comunicació.

Com és habitual en el moviment, Alícia Domínguez ens parla a tall personal, des de la seva experiència i les seves reflexions. Sempre es fa difícil parlar del moviment del #15M, per la diversitat i la heterogeneïtat, que forma part de la mateixa essència, de l’ADN de la seva idiosincràsia. No obstant, sí que hi ha uns eixos comuns, que fa que aquest fenomen social sigui susceptible de cert anàlisi i valoracions. Per començar, la importància de la xarxa tal com va emparaular a la mateixa presentació, a càrrec de la presidenta deDones en XarxaLourdes Muñoz: “D’aquí a uns anys ho viurem com un dels primer moviments en xarxa i a partir de la xarxa”.

La xarxa, les noves tecnologies, i més exactament les xarxes socials són el tronc del que surten les branques i es produeix un efecte de retroalimentació, fins al punt que per a Alícia Domínguez: “Internet és el meu barri”, així de clar es presenta.

Si el pes de la xarxa és indiscutible, el paper de les dones en el #15M encara està per reivindicar; en un moviment de llibertat, de crítica a les injustícies del sistema, les dones continuen patint una invisibilitat que les perjudica i molt. Per una banda, els mitjans de comunicació tradicionals, han seguit les inèrcies masclistes que dimensionen la presència masculina en detriment de la femenina, i per un altre cantó els mitjans digitals i alternatius (no és el mateix), més afins al moviment, amb més sensibilitat, tampoc s’han acabat de sortir.

Però no tot ha estat negatiu, una de les aportacions ha estat l’assimilació del llenguatge inclusiu, el fet d’adoptar el femení plural per fer referència al genèric, “gràcies als homes feministes”declara Alícia, però després adoptat de manera predominant, no només a l’acampada de Barcelona, si no arreu. Una lluita dins un moviment de lluita, s’ha de fer mica en mica. La presa de decisions comuna, i una certa evolució dins el moviment, al començament gairebé no es prenia en compte l’esquerda de gènere fins arribar a tenir una veu pròpia, (però silenciada.)........

SEGUEIX LLEGINT

2/oct/2011 by Lourdes Muñoz Santamaría | General |

Aquí teniu el resum de les activitats a les que he participat durant el mes de setembre, per veure totes les imatges d’actes del més feu click a: fotosactessetembre2011.






No hay comentarios: