martes, 24 de enero de 2017

Avisos activats per neu a cotes baixes a moltes comarques catalanes

Catalunya Diari



Aquest dimecres la neu podria caure per sota dels 500 metres d'altitud

La neu podria caure per sota dels 500 metres. CEDIDA

Dimecres esperem un nou canvi de temps que podria deixar neu a cotes força baixes en algunes comarques catalanes. La neu podria caure en forma de ruixats irregulars durant la tarda i el vespre, especialment entre les comarques de Girona i Barcelona. 

ACTUALITZACIÓ | Dimarts 24 de gener a les 14 h

Els últims mapes del temps mantenen la possibilitat de veure neu a cotes força baixes aquest dimecres en algunes comarques catalanes. Els ruixats cauran especialment entre la tarda i el vespre. Es confirma que la possibilitat més alta de ruixats en forma de neu es concentrarà a lescomarques de Girona i Barcelona, tot i que puntualment també podrien arribar al nord de Tarragona. El Servei Meteorològic de Catalunya ha emès un avís per neu a cotes baixes a 21 comarques catalanes per aquest dimecres. L'avís inclou les comarques de l'Alta Ribagorça, el Pallars Jussà, el Pallars Sobirà, l'Alt Urgell, la Cerdanya, el Solsonès, el Berguedà, el Ripollès, la Garrotxa, Osona, el Bages, el Moianès, la Segarra, l'Anoia, el Vallès Occidental, la Conca de Barberà, l'Alt Camp, el Baix Penedès, l'Alt Penedès, el Garraf i el Baix Llobregat.

L'avís indica la possibilitat d'acumulacions de 2 cm de neu a cotes al voltant dels 500 metres. La cota de neu però estarà situada al voltant dels 400 metres, puntualment per sota. Localment les precipitacions seran en forma de neu granulada.

Avisos de neu a cotes baixes per dimecres 25 de gener de 2017 METEOCAT

ACTUALITZACIÓ | Dilluns 23 de gener a les 14 h

Arriba una nova oportunitat de veure neu a cotes baixes al territori català. Sembla que durant el matí, i especialment durant la tarda i el vespre de dimecres, els ruixats aniran guanyant terreny a moltes comarques, especialment les comarques de Girona i de Barcelona. Esperem que els ruixats siguin irregulars i en conjunt febles. Es preveu que comencin a caure en comarques com el Ripollès, la Garrotxa, Osona, el Bages, el Solsonès, el Pla de l'Estany, l'Alt Empordà o el Gironès. Al llarg de la tarda aquests ruixats s'aproparan a la costa de Girona, de Barcelona i puntualment també a la costa nord de Tarragona. En conjunt la cota de neu serà baixa al voltant dels 300 o 400 metres, puntualment per sota a les comarques interiors de Girona.

El temps insegur no acabarà de marxar de Catalunya en tota la setmana. Entre divendres i dissabte una nova borrasca ens tornarà a afectar i tornarem a tenir dies força ennuvolats amb pluges o plugims a bona part de Catalunya. Les temperatures, tot i que pujaran lleugerament els propers dies, es mantindran força baixes i l'ambient serà força fred.

La situació és força complicada de preveure. Arribarà un petit embossament d'aire molt fred a totes les capes des del nord d'Europa i dimecres es pot trobar aproximadament sobre la vertical de Catalunya. A causa de la seva reduïda extensió qualsevol petit canvi en els mapes dels temps les pròximes hores podria fer canviar totalment el pronòstic del temps; per tant s'haurà d'anar seguint la situació.

http://catalunyadiari.cat/noticia/17434/avisos-activats-per-neu-a-cotes-baixes-a-moltes-comarques-catalanes

No hay comentarios: