viernes, 28 de septiembre de 2012

Vidal Quadras exigeix a Rajoy l'ús de la coacció contra Catalunya


Demana que un general de brigada prengui el control dels mossos d'esquadra


El vice-president del Parlament Europeu, el popular Alejo Vidal Quadras, ha demanat al president del govern espanyol, Mariano Rajoy, que prepari un general de brigada (minut 2:34 del vídeo), 'de la guàrdia civil preferentment', per aturar el procés cap a la independència de Catalunya. 'A part de recórrer la decisió als tribunals, s'ha d'intervenir l'autonomia. El govern [espanyol] s'ha de posar en contacte amb Mas i dir-li que això que ha fet fora de la llei ho ha de rectificar perquè si no l'haurem d'intervenir', va dir anit a Intereconomía.
I va afegir: 'El senat es reuneix, vota i la comunitat queda intervinguda, el parlament es dissol, el govern de la Generalitat va a casa seva i la delegació del govern pren el control de Catalunya. I el general de brigada que deia pren el control dels mossos d'esquadra'.

I ho va argumentar així: 'Saben que ho fan contra la constitució. Una sentència del TC no servirà per a res. El govern d'Espanya , tal com es va plantejar al govern de la República el 1934, ha de saber si té la determinació de fer complir les lleis. Perquè arriba un moment que l'estat ha de fer servir una de les seves atribucions, que és l'ús proporcional i legítim de la coacció.' (28:57 del vídeo)
Arran d'aquestes declaracions, els eurodiputats Raül Romeva i Ramon Tremosa, i el president d'ERC, Oriol Junqueras, han dit que presentaran una pregunta a la Comissió Europea i enviaran una carta al president de l'eurocambra, Martin Schulz, sobre les amenaces de Vidal Quadras, que és vice-president de l'eurocambra.
Vegeu-ne el VÍDEO: http://ves.cat/bmK7

No hay comentarios: