domingo, 26 de febrero de 2017

ENTREVISTA: Gallego: "No escalfeu mai res al microones amb safata de plàstic!"

EL NACIONAL.CAT


José Luis Gallego (Barcelona, 1964) és naturalista, periodista ambiental i escriptor. Considerat una de les 10 persones més influents de l’Estat espanyol en temes de medi ambient, ens alerta dels perills que comporten els milers de substàncies químiques que ens envolten. No us perdeu els consells que ens dona per menjar, netejar o desinfectar sense enverinar-nos.


Tots portem 300 substàncies químiques dins el cos que no duien els nostres besavis
Som prou conscients del perill que comporten els milers de substàncies químiques que ens envolten?
Noo! Pensa que tots portem unes 300 substàncies químiques dins el nostre cos que no duien els nostres besavis. Ho diu l’informe Reach de la Unió Europea, que es va fer l’any 2006 per regular la presència de substàncies químiques, informar la gent perquè puguin ser utilitzades amb la màxima seguretat i eliminar les més perilloses.
En teoria, doncs, està més regulat ara? 
Està més regulat però no està resolt, ni de bon tros. Continuem sent víctimes de milers de substàncies químiques però, com a mínim, no portem dins el cos autèntiques bombes de rellotgeria com el DDT.
Què és el DDT?
Un pesticida que es venia moltíssim als anys 70 i 80. Segur que recordeu aquell anunci d’un insecticida de la casa Orión que deia “las mata muy rápido”. Justament aquell repel·lent portava el perillosíssim pesticida DDT, que es va retirar del mercat perquè era altament cancerigen. A tot això, Dinamarca va prohibir que les dones inuit de Groenlàndia donessin el pit als seus fills perquè estaven molt contaminades de DDT.
I per què estaven tan contaminades les dones d’aquella zona?
Per culpa de les foques. El DDT s’acumula sobretot al greix i a les glàndules i aquests animals n’estan plens. Com que les foques eren la base alimentària dels inuits, transmetien directament el DDT a les dones. Per això van prohibir que alletessin els seus fills. El govern danès va prendre la decisió després de comprovar els problemes de creixement i desenvolupament que tenien els nadons d’aquella zona.
 
Actualment, encara hi ha productes amb DDT?
Sí. De fet, hi ha una malaltia que es diu SQM (síndrome químic múltiple) que l’OMS encara no ha volgut reconèixer com a tal per les pressions de la indústria química. Pot afectar entre un 10 i un 20% de la població. Els malalts d’SQM són les persones més sensibles a la presència d’elements químics com aquest. Poden agafar malalties greus i, de vegades, mortals. Amb el temps, veuen com els seus organismes comencen a petar.
Quins factors desencadenen aquesta malaltia?
Des del contacte amb una moqueta, revestiments de plàstic, ordinadors, ambientadors, fins als productes de neteja... Un dia notes que tens al·lèrgia, un altre dia t’agafa migranya i, al final, pots acabar patint una fibromiàlgia. Aquesta és una de les malalties associades a l’SQM per l’exposició als compostos químics.
El càncer és una malaltia ambiental que pot desencadenar l’exposició constant a contaminants químics
Quines altres malalties podem patir per culpa de la química que ens envolta?
El doctor Santos Martín, llicenciat en medicina i especialitzat en oncologia a Alemanya, sosté que el càncer és una malaltia ambiental que es pot desencadenar per l’exposició constant a contaminants químics. Sovint no cal sortir al carrer per contaminar-nos. El primer entorn que ens cal protegir és casa nostra.
El lleixiu és el producte més perillós que tenim a casa
Dels productes que utilitzem per netejar i desinfectar, quin és el més perillós?
L’hipoclorit sòdic!
Això és el lleixiu!
Efectivament. A Dinamarca, ja hi està prohibit l'ús. Aquí, en canvi, pots enviar el teu fill a comprar una ampolla de conyac i no l'hi donaran però sí que li despatxaran una garrafa de lleixiu sense cap problema. Error!
Fer pipí just després de posar lleixiu al vàter provoca una autèntica bomba tòxica
Per què és tan dolent?
Perquè allibera el clor en forma de gas i, en ser inhalat, provoca irritació del nas i la gola, i perjudica els pulmons. I molts ja no el fan servir, només, per desinfectar sinó que ja l'utilitzen per netejar. És molt tòxic sobretot perquè l’hipoclorit sòdic reacciona amb l’amoníac.
Però no barregem el lleixiu amb l’amoníac...
I tant que sí! A tots ens ha passat que anem a orinar i, de cop, ens puja un olor fortíssim perquè hi acaben de tirar lleixiu. El problema és que el pipí porta amoníac i, en entrar en contacte amb el lleixiu, fa que respirem una autèntica bomba tòxica. Aquest és un dels principals contaminants. N’hi ha altres que també són especialment preocupants, com el Disfenol A.
Què és això?
Un plastificant que porten molts productes del nostre voltant com el plàstic film, les safates de porexpan de les hamburgueses o entrepans, o els gots i coberts de plàstic... I tot això és especialment perillós quan escalfem el menjar al microones. Si hi posem un got o una safata de plàstic, el que fem és sacsejar les molècules i el Disfenol A s’acaba barrejant amb la sopa, el puré o l’aliment que sigui.

Feu servir recipients de fang, vidre o porcellana
S’haurien de prohibir els microones?
Noo! N’hem de fer un ús responsable. Per si sol no mata ningú però s’ha de conèixer la bèstia. Simplement es tracta de no escalfar res amb una safata de plàstic. Si ho fem amb un recipient de fang, vidre o porcellana no hi ha cap problema. Això no migra, no hi ha compostos que puguin passar del continent al contingut. L’esmalt d’una safata de porcellana no passarà mai a l’aliment. Però els components de plàstic de l’envàs d’una pizza sí que hi passaran. Prohibit posar directament el menjar del congelador al microones. Primer hem de treure el menjar de l’envàs, posar-lo a la safata o al plat i, d’aquí, al microones.
I per què no es prohibeixen aquests envasos?
Perquè per cada 50 informes que els científics posen damunt la taula desaconsellant l’ús del disfenol, la indústria química que el fabrica n’aporta 150 dient que és absolutament innocu. La Unió Europea els ha d’escoltar tots i això fa que legislar sigui molt lent.
Tornem als productes per netejar i desinfectar. Com podem identificar el grau de perill de cada producte?
Hi ha un codi d’etiquetes aprovat per la UE que identifica si hi ha substàncies perilloses per al medi ambient o per a la salut de les persones. Són aquells requadres petits que surten sobre un fons de color taronja. De vegades, pinten l'esquelet d’un peix o una mà a la qual li cau una gota i fa un efecte corrosiu. Aconsello descartar tots els aerosols o productes de neteja que porten aquests pictogrames. A tots els supermercats trobareu productes ecològics.
Netegeu i desinfecteu amb llet, llimona, alcohol de cremar o vinagre
Però són més cars!
Aquest és el problema. Com que no tenen una rotació tan elevada i la seva fórmula és més complexa, ens costen més calers. Però val la pena. Hi ha molts productes basats en principis naturals com l’àcid cítric que ve de la llimona o l’àcid làctic que ve de la llet. Tenen la mateixa capacitat de neteja i no fas servir cap producte químic sintètic.
Recomano fer ambientadors naturals amb romaní, farigola o espígol
Què més podem fer per netejar o desinfectar la casa sense enverinar-nos?
Utilitzar alcohol de cremar o vinagre. La llet va molt bé per netejar el vàter perquè l'àcid làctic és un potentíssim desinfectant. D'altra banda, la majoria dels ambientadors que comprem són fatals. En aquest cas, el que recomano és bullir aigua amb romaní, farigola o espígol i aconseguireu un ambientador natural fantàstic i molt saludable.
Què me’n dius dels blanquejadors químics?
Ui! Porten molts contaminants i poden causar al·lèrgies i irritacions cutànies.
Per blanquejar la roba: un mitjó blanc de cotó i una llimona trossejada
I com podem fer més blanca la roba sense prendre mal?
Molt fàcil! Agafes un mitjó blanc de cotó i hi poses una llimona trossejada a dins. El poses a la rentadora i llestos! És importantíssim subratllar que sigui de color blanc, perquè si no la llimona desfarà els colors i tintaràs tota la roba.
Nens sans que viuen a la Ronda de Dalt o a la Gran Via de Barcelona poden desenvolupar asma pel fum dels cotxes
Dona’ns consells per pintar el pis o la casa...
Utilitzeu pintures amb bases naturals no sintètiques. N’hi ha a totes les botigues de pintura del país. Està feta amb colors naturals i amb bases minerals que no tenen dissolvents ni resines sintètiques.
Ens haurem de rascar més la butxaca!
Sí, però val la pena. És molt habitual veure pares que pinten l’habitació del seu nadó, una setmana abans de néixer el nen. Això és fatal. Quan hi entres, l’olor parla per si sola i això serà el primer que respirarà el seu fill. A casa meva, sempre hem pintat amb calç, que és el millor antibacterià que hi ha al mercat. I ara s’està tornant a posar molt de moda.
El que es dispara és el volum de trànsit i, per tant, la contaminació a les grans ciutats...
Sí i això, a banda de provocar més morts, també dispara el nombre de casos d'asma infantil. Abans, els contaminants que sortien dels tubs d'escapament dels cotxes agreujaven l'asma. Ara, en canvi, la poden arribar a provocar a nens que estan totalment sans. Metges especialitzats en asma infantil t'expliquen que els nens que viuen en zones amb molt volum de trànsit com la Ronda de Dalt, la Gran Via o el carrer de Balmes de Barcelona poden desenvolupar asma per l'exposició, cada cop més gran, al fum dels cotxes. La presència de contaminants al nostre entorn és terrible, estem involucionant com a espècie. No hi ha cap espècie al regne animal que s'enverini voluntàriament, que intoxiqui el seu entorn com nosaltres.
http://www.elnacional.cat/ca/vides/gallego-no-escalfeu-mai-res-al-microones-amb-safata-de-plastic_139791_102.html

martes, 21 de febrero de 2017

GLIFOSATO Monsanto en tu vagina

VIDA SANA 


Productos tóxicos de herbicidas de Monsanto se han encontrado en un 80% de los productos de higiene femeninos. Lo ha publicado recientemente “El Ciudadano”. "Los más perjudiciales fueron los tampones ultra absorbentes Rely, de Procter and Gamble", explica la Asociación Orgánica de Consumidores.



A fines de los años 70 y principios de los 80, más de 50 mujeres estadounidenses murieron por causa de sus tampones. Aunque la Administración de Alimentos y Medicamentos (FDA) y la industria de higiene femenina han hecho enormes esfuerzos por enterrar este episodio en el olvido y catalogarlo como un “rumor”, lo cierto es que, en esa época, en ciertos tampones se encontraron bacterias letales y suficientes cantidades de químicos como para matar o dañar a más de mil mujeres.

Como publicó la Asociación Orgánica de Consumidores: “Los más perjudiciales fueron los tampones ultra absorbentes Rely, de Procter and GambleDe acuerdo al libro Soap Opera: The Inside Story of Procter and Gamble (Culebrón: La historia secreta de Procter and Gamble), la compañía desestimó durante años las quejas de las consumidoras acerca de los tampones. Un memorial de 1975 de la firma reveló que los tampones Rely contenían agentes conocidos como causantes de cáncer, y que el producto alteraba los organismo naturales que hay en la vagina. Los productos Rely fueron retirados de las estanterías comerciales en 1980, pero muchas mujeres alegan que han quedado con una serie de secuelas que incluyen “histerectomías e infertilidad”.


Entre las mujeres que son conscientes de su salud, la toxicidad de los tampones más vendidos ha sido por mucho tiempo un tema de preocupación. “Tal como doy un rotundo no al aceite de algodón, por la misma razón doy un rotundo no a meterme algodón tóxico en mis partes íntimas”, escribe Meghan Telpner. “¿Sabían que cada año en EE.UU. se rocían 38 millones de kilos de pesticidas en 6 millones de hectáreas de algodón?”.


El texto de la entidad continúa: “El rayón/viscosa usado en Tampax está hecho de pulpa de madera. Los árboles no se transforman en rayón por arte de magia, sino que pasa por un proceso que requiere de cientos de químicos. La clorina para blanquear la pulpa de madera es el mayor peligro. El proceso crea hidrocarburos cloradosun grupo de químicos muy peligrosos con subproductos que incluyen dioxinas, que están entre las sustancias más tóxicas que se conocen. No existen los niveles seguros de dioxinas; son imposibles de eliminar y se quedan en tus tejidos”.

QUÍMICOS MUY TÓXICOS
En 2015, el químico glifosato se encontró en la mayoría de los productos de higiene para la menstruación. Este químico está en el herbicida RoundUp, de Monsanto, que se usa en los cultivos de algodón genéticamente modificado. El equipo de investigadores de la Universidad Nacional de La Plata, liderado por Damian Marino, reveló sus conclusiones en octubre del año pasado. Un estudio como ese jamás sería realizado en una universidad de EE.UU., porque entrarían en conflicto de intereses con Monsanto.  Por ejemplo: el profesor Kevin Folta de la Universidad de Florida fue descubierto recibiendo $25.000 dólares de Monsanto después de explicar públicamente que no tenía lazos económicos con la compañía de herbicidas. Aunque Folta ha sido expuesto exhaustivamente como un académico fraudulento, que viola la ética universitaria, la Universidad de Florida no ve el problema con su dudoso desempeño. Hay una carta secreta en que Monsanto accede a pagarle 25.000 dólares.


Revolution News escribe: “Un equipo de científicos argentinos encontró huellas de glifosato en un 85% de productos femeninos de higiene y cuidado personal que contienen algodón y que se venden comúnmente en farmacias y supermercados”.


“El informe nos dejó impactados”, afirma el doctor Medardo Ávila Vásquez a Revolution News. “Nos habíamos concentrado en el glucosato presente en los alimentos, pero no habíamos pensado que los productos que usamos en todos los hospitales y centros de salud en el país, estaban contaminados con un producto carcinógeno. Las autoridades deben dar una respuesta inmediata a esta situación”.

GLIFOSATO, ¿INOFENSIVO?
La Agencia de Protección Ambiental de EE.UU. conspiró por décadas con Monsanto para hacer creer al público que el glifosato era inofensivo, aún antes de saber que la molécula era extremadamente dañina. La revista Forbes, nombrada como la “publicación más maligna de EE.UU.” por el medio EVIL.news, ha sido muy útil como medio de propaganda para Monsanto, a trAvés de sus agentes Henry Miller y Jon Entine, quienes son pagados por la compañía herbicida. Ambos han sido expuestos como “mercenarios de los OGM” y traidores de la ciudadanía, por defender el uso de tóxicos a cambio de enriquecerse.


“De granjeros parias a superestrellas de las semillas: Monsanto, la compañía del año” (Número de la revista Forbes, 2010)


La vagina absorbe los químicos presentes en los tampones. Eso es indiscutible. Cuando éstos están hechos de algodón OGM –que es la gran mayoría del algodón que se comercializa– casi siempre contienen glifosato, el que se absorbe a través de las paredes vaginales y llega al torrente sanguíneo.
Esto significa que incluso más allá de los alimentos contaminados con este químico, las mujeres deberían considerar la posibilidad de estar siendo envenenadas a través de la vagina, por causa del uso regular de tampones y toallas higiénicas hechos con algodón modificado.



http://vidasana.org/noticias/glifosato-monsanto-en-tu-vagina

Ver artículo en "El Ciudadano"


viernes, 10 de febrero de 2017

TALLER DE COCINA EN MICROONDAS



Promocionado por TUPPERWARE

Día :     Jueves 16 de febrero

Hora:    5 de la tarde

Lugar:  BAR RESTAURANT CAN JERONI
             Avinguda d'Anglaterra, 2
                 Urbanització Rocamar
                 Sant Pere de Ribes (Barcelona)


Resultado de imagen de gifs microondas











lunes, 6 de febrero de 2017

MÚSICA - The Ten Tenors (Los Diez Tenores) - Bohemian Rhapsody



 

https://www.youtube.com/watch?v=TrtlQhTACIU


The Ten Tenors
******************
Esa mezcla de ópera y pop-rock que electriza y gusta cuando se hace bien. Se llaman The Ten Tenors, son de Australia, y como su nombre indica son 10 músicos, que tras ir por libre han decidido unirse para llenar de emociones a todos los amantes y fanaticos de la buena música
The Ten Tenors acostumbran a hacer programas de TV con gente conocida, sobre todo en TV. Han cantado con Andrea Boccelli, Christina Aguilera en programas de TV, además de participar en Eurovisión. Y han hecho una canción para la película de Disney 'El libro de la selva 2".
La música de The Ten Tenors intenta coger influencias de todos los tipos de música que existen y mezclarlo en un estilo propio. Diez chicos cantando en un tipo de música semiclásica, que intentan mantener siempre el origen de cada uno de los estilos, pero que no se encasillan en ningún estilo.
A The Ten Tenors les encanta Queen y por eso en cada espectáculo de The Ten Tenors cantan dos o tres canciones de este grupo. Quizá sea el que más los ha influido, eso en la parte del pop. Luego en la parte clásica, por supuesto los grandes clásicos como Plácido Domingo o José Carreras. A The Ten Tenors les gusta desde el heavy-metal, al rock, pasando por la música clásica...
Para The Ten Tenors la ópera normalmente tiene más potencia o poder cuando lo canta una sola persona, pero puede perderla cuando son más personas, con tesituras diferentes de voz. The Ten Tenors lo que quiere es aprovechar cada una de estas tesituras mezclando distintos estilos. Eso precisamente es lo que los diferencia de Il Divo. Nosotros tenemos un abanico más amplio.
Fuente:
********
http://comunidad.diarioinformacion.co...

viernes, 3 de febrero de 2017

MÚSICA - Somewhere over the Rainbow - Israel "IZ" Kamakawiwoʻole



Todos conocen esta canción pero muy pocos saben quién la canta



https://www.youtube.com/watch?v=V1bFr2SWP1I

Su nombre es difícil de pronunciar: Israel Kamakawiwo’ole es el cantante y compositor hawaino más famoso. 

En su país natal le decían “gigante tierno“: con su estatura de 190 cm pesaba 343 kilos, pero tenía una voz suave y aterciopelada. 

Su canción más famosa ”Somewhere over the Rainbow“ se convirtió en soundtrack de las películas “¿Conoces a Joe Black?”, ”Descubriendo a Forrester“, ”Como si fuera la primera vez" y la serie de tv “Sala de urgencias”. 

Lo conocen en todo el mundo, y la cantidad de vistas que tienen sus videos en YouTube indican que su música ha conquistado los corazones de millones de personas.

https://genial.guru/video/todos-conocen-esta-cancion-pero-muy-pocos-saben-quien-la-canta-337410/