domingo, 16 de marzo de 2014

La Casa del Mar es convertirà en una acadèmia per trobar el nou Steve JobsLa Casa del Mar es convertirà en una acadèmia per trobar el nou Steve Jobs


Corporación Financiera Valora ha comprat la masia Casa del Mar, al Garraf, per albergar School of Life i crearà 200 llocs de treball

S'inaugurarà a la primavera de 2015 i acollirà el reality show internacional d’emprenedoria Finding the next Steve Jobs
El holding català Corporación Financiera Valora ha adquirit la masia Casa del Mar, ubicada entre els termes municipals de Sant Pere de Ribes i Vilanova i la Geltrú, per instal·lar la base europea de l’acadèmia internacional d’emprenedors School of Life. L’acadèmia vol iniciar la seva activitat durant la primavera de 2015.

La finca, que està catalogada i era propietat de la immobiliària de Banc Sabadell, Solvia, es troba en un avançat estat de degradació. El holding preveu una inversió total de més de 4 milions d’euros, entre l’adquisició, restauració i adequació dels espais de la finca. La iniciativa crearà més de 200 llocs de treball directes i indirectes.

La compra de la masia Casa del Mar suposa el primer pas per a la instal·lació de School of Life a Barcelona, amb un projecte inspirat en el programa de formació d’esportistes de la Masia del F.C. Barcelona.

School of Life és una acadèmia d’emprenedors disruptiva i amb visió global, que té com a objectiu desenvolupar i impulsar nous talents que puguin canviar el món. Amb seu a Wynwood (Miami), i oficines al laboratori d’idees LAB Miami, la seva filosofia es basa en la comunitat global d’emprenedors que es connecten per compartir idees.

Fundada per l’empresari i emprenedor brasiler Ricardo Bellino, l’acadèmia té com a president honorari Nolan Bushnell, conegut per ser el fundador d’Atari i el primer cap directe d’Steve Jobs.

School of Life organitza també el programa de televisió Finding the next Steve Jobs. El programa escull cada any 11 emprenedors de tot el món que passaran 111 dies treballant i desenvolupant idees, amb l’objectiu d’aconseguir un guanyador, que rebrà la inversió necessària per desenvolupar el seu projecte. La idea és seguir el mateix format del reality show americà per produir, juntament amb Medialuso, filial de Mediapro – amb qui s’ha arribat a un acord – una versió espanyola del programa amb la Masia Casa del Mar com a escenari.

Durant la resta de l’any, la seu europea de School of Life acollirà un hotel boutique. A les seves instal·lacions tindrà lloc un calendari d’actes culturals, d’innovació, art i disseny, així com grans esdeveniments que reuniran els més importants emprenedors del món, del perfil de Mark Zuckerberg, Donald Trump o Richard Branson.

Les instal·lacions de la Casa del Mar seran rehabilitades per l’estudi d’arquitectes “Esteve i Associats” i l’estudi d’arquitectura verda de Javier Barba, i l’interiorisme anirà a càrrrec de Cuca Arraut. Actualment s’està estudiant amb les administracions la possibilitat d’instal·lació de 13 bungalows, totalment integrats en l’entorn, per a l’estada dels emprenedors.

Els impulsors de School of Life a Espanya són el holding Corporación Financiera Valora juntament amb l’emprenedor brasiler Ricardo Bellino, soci de Donald Trump i de John Casablancas, fundador d’Elite Models, l’agència de models més important del món. Propietat de l’empresari Albert Ollé, Corporación Financiera Valora és un holding amb activitats empresarials, com Emergia, multinacional de BPO, o Presence Technology, referent mundial de software per a al món del contact center, present en més de 25 països. Així mateix, Ollé és fundador de la Fundación Valora, que desenvolupa activitats d’ajuda a la infància i a altres grups en situació vulnerable en països en vies de desenvolupament.


Una masia amb més de 600 anys d’història

Antigament coneguda com a Masia dels Colls o Casa Nova, la Casa del Mar té els seus orígens a l’any 1372. Ubicada entre els termes municipals de Sant  Pere de Ribes i Vilanova i la Geltrú, a l’actualitat, té una superfície construïda de més de 1.000 metres quadrats.

L’edifici va ser propietat de l’empresari català Felip Bertran i Güell qui, l’any 1939, va transformar l’antiga propietat en la que avui es coneix com a masia Casa del Mar, convertint-la en la seva residència d’estiu i centre de celebració dels seus esdeveniments.

La finca, que està catalogada, es troba en estat de degradació des de la darrera intervenció parcial realitzada l’any 2008.

http://www.eixdiari.cat/economia/doc/47305/la-casa-del-mar-es-convertira-en-una-academia-per-trobar-el-nou-steve-jobs.html