viernes, 28 de septiembre de 2012

Lluís Giralt: ‘El que està passant a Rocamar és només la punta de l’iceberg’


Davant la demanda de segregació expressada pels veïns de Rocamar, El Cancell ha demanat l’opinió als diversos grups política locals i ja ha rebut la primera. És la de Lluís Giralt, que si bé no vol que Rocamar marxi de Ribes, sí que entèn l’actitud dels veïns i la relaciona amb la lentitud i incapacitat de l’alcade a l’hora de gestionar els problemes de les urbanitzacions. Per Giralt, Rocamar és només la punt de l’iceberg. El regidor i portaveu de CiU-ViA recorda que el malestar ve de lluny:
Els veïns de Rocamar ens han expressat en diferentes ocasions el seu malestar amb el govern municpal de l’Ajuntament de Sant Pere de Ribes. Aquest descontentament ve sobre la base de les dificultats que tenen actualment i que han tingut històricament, en el procés de recepeció de la urbanització que, després de molts anys i diversos governs municpals, encara no s’ha concretat. En aquest moments la discussió està en les mesures per evitar possibles inundacions del sector per aigues de la Riera de Ribes, com a pas final del procés de recepció.
Giralt, així mateix, veu un responsable polític clar de la situació, l’estil de l’alcalde:
La falta de qualitat en la gestió del govern municpal del Sr. Blanco, provoca aquestes situacions. Allargar en el temps els problemes és una pràctica habitual en la política socialista del nostre municipi, així com la de no gestionar un debat amb els veïns per tal d’arribar a concretar solucions mínimament consensuades.
Per a Giralt, l’actitud dels veïns és comprensible, però no comparteix la demanda de canvi de municipi. No obstant això, planteja vies que considera que podrien solucionar el problema:
Davant d’això, i coneixent la situació geogràfica de la urbanització, no és estrany que hi hagi aquestes reaccions. Des del nostre grup entenem que el canvi de municipi no és la solució, aquest passa per una correcta gestió de la informació, una valoració real del problema, tant en la seva base legal i tècnica, com en les possibilitats actuals dels veïns d’assumir les despeses que el procés comporta. Cal pactar amb els veïns una solució consensuada i a partir d’aquí, definir un calendari d’actuacions que sigui realista i assimilable per tots.
Per acabar, Giralt incideix en la idea de desemparament. Segons ell, és compartida a les urbanitzacions i és només la punta de l’Iceberg d’un problema greu.
Els veïns no es poden sentir desemparats pel seu ajuntament, no poden tenir la sensació que només se’ls truca a la porta amb demandes i exigències, i en canvi no veuen una millora dels serveis que reben. Aquest és el missatge que rebem quan parlem amb veïns d’urbanitzacions que tenen un procés similar, o fins i tot, més complicat que el de Rocamar. El que està passant és només una punta de l’Iceberg. Cal que l’ajuntament s’hi posi d’una vegada.
http://elcancell.ribes.org/2012/09/18/lluis-giralt-el-que-esta-passant-a-rocamar-es-nomes-la-punta-de-liceberg/

El dilema Rocamar

EDiari de Vilanova ha fet ennuegar l’esmorzar a més d’un amb una notícia que, posats a rumiar, era ben esperable: els veïns de Rocamar volen que la urbanització se segregui de Ribes i s’incorpori a Sitges. De fet, no és la primera vegada que ho diuen: l’any 2008 ja ho havien manifestat obertament quan la demanda de recepcionament de la urbanització era ignorada i tenien problemes d’inundabilitat.

Els motius d’aquest veïnat per fer-se de la Blanca Subur són  de sentit comú: ho tenen a tocar (hi ha quasi continuïtat urbana); utilitzen els seus serveis, especialment les escoles, i se senten desamparats per un Ajuntament que, a banda de cobrar-los els tributs, no dóna solució a les seves demandes. El que no està clar és que l’Ajuntament de Sitges sigui, en aquest moment, una bona alternativa.
Amb aquesta petició, la gent de Rocamar refrega a la cara de la classe política ribetana la seva incapacitat de vertebrar un municipi en què els diversos nuclis urbans que el componen se sentin integrats. Potser la petició d’aquests ciutadans servirà perquè els partits explicitin netament quin model de municipi tenen al cap i com s’han d’atendre les necessitats dels diversos poblaments. A totes llums, després de la demanda de divorci de Rocamar, vindrà la de Vallpineda (alguns ja ho han demanat) i no es pot obviar que les Roquetes té continuïtat urbana amb Vilanova. És el que té la poligàmia.
Ens hem adreçat a les principals formacions polítiques locals amb aquest tuit. Esperem les seves respostes per compartir-les amb tots vosaltres.

Vidal Quadras exigeix a Rajoy l'ús de la coacció contra Catalunya


Demana que un general de brigada prengui el control dels mossos d'esquadra


El vice-president del Parlament Europeu, el popular Alejo Vidal Quadras, ha demanat al president del govern espanyol, Mariano Rajoy, que prepari un general de brigada (minut 2:34 del vídeo), 'de la guàrdia civil preferentment', per aturar el procés cap a la independència de Catalunya. 'A part de recórrer la decisió als tribunals, s'ha d'intervenir l'autonomia. El govern [espanyol] s'ha de posar en contacte amb Mas i dir-li que això que ha fet fora de la llei ho ha de rectificar perquè si no l'haurem d'intervenir', va dir anit a Intereconomía.
I va afegir: 'El senat es reuneix, vota i la comunitat queda intervinguda, el parlament es dissol, el govern de la Generalitat va a casa seva i la delegació del govern pren el control de Catalunya. I el general de brigada que deia pren el control dels mossos d'esquadra'.

I ho va argumentar així: 'Saben que ho fan contra la constitució. Una sentència del TC no servirà per a res. El govern d'Espanya , tal com es va plantejar al govern de la República el 1934, ha de saber si té la determinació de fer complir les lleis. Perquè arriba un moment que l'estat ha de fer servir una de les seves atribucions, que és l'ús proporcional i legítim de la coacció.' (28:57 del vídeo)
Arran d'aquestes declaracions, els eurodiputats Raül Romeva i Ramon Tremosa, i el president d'ERC, Oriol Junqueras, han dit que presentaran una pregunta a la Comissió Europea i enviaran una carta al president de l'eurocambra, Martin Schulz, sobre les amenaces de Vidal Quadras, que és vice-president de l'eurocambra.
Vegeu-ne el VÍDEO: http://ves.cat/bmK7

sábado, 1 de septiembre de 2012

Sant Pere de Ribes - Rocamar estudia denunciar l'Ajuntament per la factura de la recepció


RIBES - LES ROQUETES - 2012-08-30


Els representants de l'Entitat Urbanística Rocamar consideren innecessària la construcció del mur, basada en uns estudis que al seu entendre no s'ajusten a la realitat, la qual cosa els porta a parlar de “falsedat documental”. Per la seva banda, l'alcalde, Josep Antoni Blanco, ha evitat posicionar-se sobre la possible presentació d'una denúncia, però ha posat en dubte “que sigui la millor manera de arreglar les coses”. A més, ha demanat que s'eviti parlar de preus, quan encara s'han de licitar les obres i s'ha de determinar “si es paga d'un sol cop o per fraccions”.
http://www.diaridevilanova.cat/index.php?menu=fitxa&noticia=983