martes, 12 de junio de 2012

Trobada amb la poesia-“QUEDEM DIMECRES, AL RETIRO”

“QUEDEM DIMECRES, AL RETIRO”

13 de juny, a les de la tarda


Trobada amb la poesia
“Antes de que amanezca”
en la veu de l’autora
Bàrbara Scuderi

Coordina: Magda Altabella


EL RETIRO
C. Àngel Vidal, 17 -SITGES

Un incendi crema part important del Parc natural del Foix i avança sense control cap a Canyelles i Vilanova


El primer foc s'ha iniciat a dos quarts de cinc de la tarda i ha anat seguit de nous focus
COMARQUES | VD | 12/06/2012 19:53:19
Un incendi, iniciat des de diferents fronts, crema des de dos quarts de cinc de la tarda al Parc Natural del Foix. El foc, iniciat al terme de Castellet i la Gornal, ja ha cremat la Talaia i ha anat avançant progressivament cap a l'est, empès pel vent de Ponent. De moment no s'han fet públiques les causes del foc, tot i que l'existència de diferents focus fa pensar en la possibilitat que hagi estat provocat. Al focus inicial de la Talaia se li ha sumat un altre focus al terme de Castellet i la Gornal, a banda d'un altre a la urbanització de mas Mestre (Olivella). Diverses fonts apunten que s'han anat generant nous focus de foc al llarg de la tarda. 

A banda de les greus conseqüències ecològiques de l'incendi, els bombers estan donant prioritat a reforçar el treball a les zones més properes a les urbanitzacions. De moment les flames han fet desallotjar les urbanitzacions de la Muntanya del Mar i les Palmeres (Canyelles), així com també el Pas del Bou (Vilanova), fet que confirma que el foc ha arrasat bona part de l'espai natural existent entre la Talaia, la presa del Foix i el Mas de l'Artís. Les flames també han arribat al terme de Vilanova i la Geltrú. A dos quarts de vuit de la tarda també s'ha confirmat que l'Autopista C-32 està tallada en el seu pas per Vilanova. L'únic front que a hores d'ara s'ha declarat controlat és el del terme d'Olivella. La resta segueix cremant sense control. 

La columna de fum és visible des de quarts de cinc de la tarda des de tota la comarca del Garraf, el Baix Penedès i l'Alt Penedès. A quarts de vuit del vespre s'ha fet públic que l'incendi procedent de la zona del pantà ja havia  cremat 250 hectàrees. El d'Olivella, que ja ha estat controlat, n'ha cremat 7.

Les autoritats han demanat a la població que eviti tant com sigui possible l'ús del cotxe per les carreteres properes a l'incendi i que eviti acostar-se a la zona on es desenvolupen les tasques d'extinció.

http://www.vilanovadigital.com/espais/actualitat/article.asp?idarticulo=36239
Foto des-de casa meva.